Încă un fost fotbalist băcăuan de marcă a plecat la Ceruri. Gheorge Voinea s-a stins la mijlocul acestei săptămâni, la vârsta de 65 de ani.

Născut pe 26 septembrie 1952, la Bucureşti, Voinea a început fotbalul la Progresul, iar la 20 de ani a venit la SC Bacău, unde l-a avut coleg pe Aristică Ghiţă vreme de trei sezoane. Dotat cu un fizic impunător, „Voinicul” a apărat poarta Bacăului la celebrul meci cu Dinamo Bucureşti din returul ediţiei de campionat 1973-’74, care a iscat o bataie ca-n „Şapte Păcate”, mai întâi pentru golul din ofsaid înscris de bucureşteanul Radu Nunweiller şi apoi pentru bruscarea lui Voinea de către un atacant al oaspeţilor, potrivit Desteptarea.

Deşi pe teren băcăuanii au câştigat cu 2-1, la finalul sezonului, ei au retrogradat în B. La mijlocul deceniului şapte, Gică Voinea s-a transferat la CSM Suceava, iar în 1979 a ajuns, pentru patru sezoane, la CS Târgovişte, unde, în 1981-’82 l-a avut drept coechipier pe Nicolae Dobrin. Din perioada târgovişteană datează şi unul dintre cele mai remarcabile meciuri din cariera lui Gică Voinea: cel cu FC Olt, din „şaisprezecimile” Cupei României, ediţia 1981-’82.

Citeste si  Fetiță de 8 ani, abuzată de un bărbat de 40 de ani până la moarte! Copila a fost obligată de părinți să se căsătorească cu el
Loading...