E din nou doliu în lumea cinematografiei. Actorul Donald Moffat a murit la vârsta de 87 de ani.

Moffat a murit din pricina unor complicaţii cauzate de un atac cerebral. De origine englez, Donald Moffat a cunoscut succesul la Hollywood. El şi-a început cariera de actor în Anglia, jucând la un teatru din Londra, iar după aceea s-a mutat în Statele Unite.

Printre cele mai celebre roluri ale lui Donald Moffat sunt cele din „Clear and Present Danger”, „The Thing” şi „The Right Stuff”. Donald Moffat l-a interpretat de două ori pe preşedintele SUA, în două filme foarte cunoscute publicului.

Moffat l-a jucat pe preşedintele american Lyndon B. Johnson în filmul „The Right Stuff” (1983) şi pe preşedintele fictiv al SUA Bennett, în lungmetrajul „Clear and Present Danger” (1994).

Pe plan personal, Donald Moffat a fost căsătorit de două ori. Prima oară a fost însurat cu Anne Murray Ellsperman, în 1954, divorţând de ea în 1968. Cei doi au avut împreună o fată, Wendy, şi un băiat, Gabriel. În 1970, la doi ani de la divorţul de Anne Murray Ellsperman, s-a căsătorit cu actriţa Gwen Arner. Şi cu ea a avut doi copii.


Loading...