Doliu in lumea modei! A murit Yvonne Blake, presedinta de onoare a Academiei de Film Spaniole!

0
1055
Academia Cine

Designerul de costume Yvonne Blake, presedinta de onoare a Academiei de film spaniole, recompensata cu Oscar in 1972, a murit la varsta de 78 de ani.

Blake, care a imbracat actori precum Marlon Brando, Audrey Hepburn, Robert De Niro si Elisabeth Taylor, a murit marti, la Madrid, potrivit unui anunt facut de Academie pe Twitter.

Yvonne Blake, nascuta in Manchester, dar stabilita in Spania, si-a asumat presedintia Academiei in iulie 2016, dupa ce Antonio Resines si-a dat demisia. A fost nevoita sa renunte la responsabilitatile sale dupa ce, in luna ianuarie, a suferit un atac cerebral, scrie La Vanguardia.

Locul ei a fost lua de regizorul si scenaristul Mariano Barroso, care a fost ales presedinte in luna iunie.

Cariera lui Blake a inceput la jumatatea anilor 1960. Premiata cu Oscar pentru costumele create pentru filmul „Nicholas and Alexandra” (1971), ea a mai primit o nominalizare pentru „The Four Musketeers” (1974). Creatoarea a fost recompensata si cu patru premii Goya, pentru „Remando al viento” (1988), „Canción de cuna” (1994), „Carmen” (2003) si „The Bridge of San Luis Rey” (2004).

Ea a lucrat, intre altii, cu regizori ca Francois Truffaut, Albert Finney, Richard Quine, John Sturges, Richard Donner, Paul Verhoeven, Mark Rydell, Peter Bogdanovich, Milos Forman, Richard Lester si Al Pacino, Gonzalo Suárez, Vicente Aranda si Jaime Chávarri.

A creat costume pentru filme ca „Jesus Christ Superstar” (1973), „Superman” (1978) si „Looking for Richard” (1996).