Doliu în politica românească! S-a stins din viață un nume mare

0
1391
A Murit Nick

Doliu în politica românească. Nick Teodoreanu, prim-vicepreședintele PNȚCD, a murit. Politicianul s-a stins zilele trecute, însă vestea abia acum a fost făcută publică.

Nick Teodoreanu s-a născut în 10 martie 1966 și era nepotul celebrului epigramist Păstorel Teodoreanu și al scriitorului Ionel Teodoreanu. El a studiat Teologie Pastorală Ortodoxă, Drept și Științe Politice la Universitatea din București.

„NICK TEODOREANU, un OM deosebit care mi-a fost prieten de suflet și frate întru Hristos a trecut la Ceruri. Îmi este foarte greu să vorbesc despre Nick la trecut, mi-l voi aminti mereu vesel, optimist, calm și cu credință în Dumnezeu. Îmi vor rămâne în inimă și în minte sfaturile înțelepte pe care mi le-a dat. „Nu lăsați oricum-ul vieții să vă trăiască. Trăiți voi, dar nu oricum.” NICK TEODOREANU. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE ALĂTURI DE DREPȚII SĂI! SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIEI ÎNDOLIATE!”, a scris un apropiat pe Facebook.

A avut probleme cu Securitatea

Nick Teodoreanu, nepotul lui Păstorel și al lui Ionel Teodoreanu, a avut probleme cu Securitatea. În decembrie 1989, Nick Teodoreanu era student în anul I la Teologie și lucra la Biblioteca Sfântului Sinod, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Grigorie Băbuș. Avea doar 23 de ani și deja se obșinuise cu metodele de intimidare și control ale Securității, întrucât fusese pus sub urmărire operativă încă de la majorat din pricina apropierii de către Petre Țuțea.”La 18 ani si 4 luni m-am trezit la usa apartamentului, intr-o zi pe la pranz, cu doi domni de la Securitate. M-au intrebat daca eu sunt personajul si mi-au aratat o cartoteca verzulie, in baza careia m-au anuntat ca sunt indreptatiti sa verifice toata casa. Oficial, ii interesau diverse documente de familie. Au facut perchezitia respectiva, nu au gasit nimic esential, dar m-au luat totusi la Securitate (…) N-am scris niciodata nimic, n-am fost batut, dar au fost colegi ai mei din cercul lui Petre Tutea care au luat si bataie. Eu le vorbeam de Platon, de Aristotel, de Sfantul Ioan Gura de Aur”, declara Nick Teodoreanu pentru România Liberă.

Nick Teodoreanu povestea că, în timpul interogatoriilor săptămânale, a reușit să capteze interesul unuia dintre anchetatori, nu cu mult mai în vârstă decât el. „Cand ma ducea la toaleta, imi spunea ca ma admira pentru ceea ce stiu. Mi-a zis chiar sa rezist, ca nu are ce sa mi se intample mai rau”, mai declara regretatul politician.