Voucherele au perioada de valabilitate de 24 de luni de la data emiterii.

26 de parlamentari USR au inregistrat in Senat un proiect de lege privind acordarea gratuita de bonuri valorice in valoare de 7.000 de lei. Denumite „vouchere de lumina”, acestea au ca scop racordarea gospodariilor fara curent la o sursa de energie electrica.

Voucherele de lumina pot fi utilizate pentru achizitionarea urmatoarelor solutii tehnice: panouri fotovoltaice si accesorii (acumulatori, regulator solar, invertor); echipamente pentru producere energiei hidroelectrice; mori de vant; conectarea la reteaua electrica de distributie publica, precum pentru alte surse de energie regenerabila disponibile.

Aceasta propunere legislativa se adreseaza exclusiv gospodariilor care nu benefiaza de energie electrica.
„In scopul imbunatatirii gradului de acces a gospodariilor izolate si a consumatorilor vulnerabili la reteaua de energie electrica sau la alte surse de energie electrica se instituie Programul National <<Prima Lumina>>”, potrivit proiectului de lege.

In cazul in care solutia tehnica aleasa are un cost total mai mic decat valoarea voucherului, diferenta in bani nu se restituie beneficiarului. In cazul in care costul solutiei tehnice este mai mare decat valoarea voucherului, beneficiarul va suporta diferenta de bani.

Loading...