E oficial: alocatiile pentru copii se maresc. Cu cat creste suma data lunar

0
588

Premierul Ludovic Orban a confirmat ca alocatiile pentru copii se maresc.

Seful executivului a declarat ca suma pe care o vor primi lunar copiii va fi mai mare, insa cel mai probabil nu va fi dublata, asa cum prevede o lege promulgata la inceput de an de presedintele Klaus Iohannis.Aceasta prevedea marirea alocatiilor astfel:

– 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

– 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;

– 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Cu cat se vor mari alocatiile pentru copii

Premierul Ludovic Orban a declarat ca impactul bugetar al dublarii alocatiilor pentru copii va fi unul urias, de 7.3 miliarde de lei. Primul ministru a subliniat ca totusi alocatiile vor creste.

„Dublarea alocatiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde sa gasesti 7,3 miliarde suplimentare? Este o suma mare. Sigur o sa incercam sa crestem alocatia cu cat ne va permite situatia bugetara si situatia economica”, a declarat Ludovic Orban.

Primul ministru a dat asigurari ca si pensiile se vor mari, insa numai cu cat va permite starea economiei si in functie de capacitatea efectiva de plata.

„Pensiile vor creste. Cu cat vor creste, depinde de starea economiei si de capacitatea efectiva de a putea plati pensiile si anul acesta, si anul viitor, si pe o perioada mare de timp. Cu cat economia merge mai bine, cu atat pensiile vor creste mai mult”, a declarat Ludovic Orban.