103 minute, atât va dura cea mai lungă eclipsă totală de lună din acest secol. Eclipsa va avea loc în seara zilei de 27 iulie şi va fi cel mai important fenomen astronomic din acest an. Cel mai important moment va fi la ora 23:22.

Momentul totalităţii este spectaculos pentru că Luna va avea nuanţe de portocaliu-roşu-cărămiziu. Discul nu va fi colorat şi iluminat uniform, partea aflată mai aproape de centrul umbrei fiind mai întunecată (partea de jos a discului).

Orice eclipsă (de Lună sau de Soare) indica o blocare a luminii unui corp ceresec sau a umbrei sale. Eclipsa de Soare are loc atunci când Luna blocheaza lumina Soarelui fiind interpusă între Pământ şi Soare.

Eclipsa de Lună este atunci când umbra Pământului se proiectează peste Lună. (Pământul se află pe axa care conecteaza Soarele cu Luna între cele două). Eclipsele de Lună au loc doar atunci când este Lună Plină.

Încă din antichitate aceste fenomene au lăsat o impresie puternică asupra oamenilor iar în unele culturi au fost asociate cu evenimente tragice. De exemplu, se credea că Dragonul Sacru (nodurile lunare fiind numite Nodul de Nord sau Capul Dragonului şi Nodul de Sud sau coada Dragonului) devorează Luna şi Soarele în momentul eclipselor ceea ce va aduce dezastre şi catastrofe.

Citeste si  Cutremurator: o fetita cu cancer in faza terminala explica ce este MOARTEA

Pentru aceasta perioada, primul decan din zodia Leu, eclipsa prevesteste boala sau moartea unei persoane în vârstă cu funcţie importantă în stat sau a unei persoane faimoase.

Loading...