Burtica de gravidă a Elenei Băsescu nu este sesizabilă
Burtica de gravidă a Elenei Băsescu nu este sesizabilă

Mezina fostului președinte Traian Băsescu a anunțat că este însărcinată pentru a treia oară, iar metoda prin care va naște va tot cezariană. Medicii o avertizează însă că asta o va expune multor riscuri.

A treia operație de cezariană este, însă, deosebit de delicată din pricina posibilității mari de rupere a țesuturilor uterului, ceea ce duce inevitabil la înlăturarea chirurgicală a acestuia, așa-numita histerectomie! De exemplu, în anul 2014, la maternitatea din Iași au fost 30 de cazuri care au necesitat îndepărtarea uterului, după operații repetate de cezariană.

Iată ce spun specialișii: organismul are nevoie de timp să se vindece. Cicatricea uterină trebuie să se închidă complet fără a prezenta riscul unei ruperi la următoarea sarcină sau naştere. Iar mama trebuie să rezolve din vreme anumite carenţe cum ar fi anemia.

Putem evita complicaţiile mai grave în sarcină şi la naştere cum ar fi ruptura uterină şi/sau naşterea prematură. Ambele pot pune în pericol de moarte atât mama cât şi fătul. Studiile au aratat că riscul de ruptură uterină este mai mare în cazul unei cicatrici verticale, care din fericire nu se mai practică decât în cazuri de urgenţă în zilele noastre, decât în cazul celei joase transversale.

Factorii care cresc riscul de ruptură uterină sunt următorii:

-Istoric de mai mult de o cezariană;

-Infecţie uterină la cezariana anterioară;

-Vârsta mamei peste 30 de ani;

Loading...