2 Lauren Knowles

O gravida in varsta de 27 de ani se afla la cea de-a doua sarcina si era extrem de nerabdatoare sa isi tina pruncul in brate.

Aflata in primul trimestru de sarcina, tanara gravida a mers la ecografie pentru a monitoriza starea fatului. Medicii, insa, i-au dat o veste cumplita.
Ceea ce crestea in uterul ei nu era un bebelus, iar sarcina ei era una falsa. Mai exact, femeia experimenta sarcina molara.

Sarcina molara, cunoscuta de asemenea sub denumirea de mola hidatiforma, este o tumora benigna (nu este cancer) care se dezvolta in uter. O sarcina molara apare atunci cand ovulul fedundat are un set in plus de cromozomi de la tata. Aceasta anomalie care apare in momentul conceptiei va transforma ceea ce ar fi devenit placenta intr-o masa de vezicule care creste continuu.

Intr-o sarcina molara completa, nu exista embrion sau tesut placentar normal, in timp ce intr-o sarcina molara partiala, exista un embrion anormal si posibil ceva testut placentar normal. Embrionul a inceput sa se dezvolte, insa datorita anomaliilor nu va putea supravietui.
Cu toate astea, simptomele par similare cu cele ale unei sarcini normale si inclusiv testele de sarcina pot cataloga cu „pozitiv” un astfel de fenomen.
Femeia a fost nevoita sa se supuna unei operatii de extirpare a tumorii, iar apoi, chimioterapiei.

Dupa cateva luni buni de chinuiri, tanara mamica a reusit sa se vindece si este recunoascatoare acum ca a trecut cu bine si de aceasta incercare.

Citeste si :  Reacții furibunde după ce mama copilului din Pecineaga a fost filmată la discotecă, la nici o lună de la moartea lui: „Rușine!”
Loading...