Este Mare P Cat Care Sunt Femeile Care Nu Au Voie S Mearg La Nviere Ce Sfaturi Ofer Preo Ii

Biserica Ortodoxă interzice cu desăvârşire anumitor femei să intre în Biserică, indiferent că este o sărbătoare mare, precum cea a Învierii Domnului sau a Sfintelor Paşti.

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, ne spune că femeia este murdară în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Părintele Argatu sfătuia să ne rugam acasă şi să nu intrăm în Biserică până în ziua a opta. Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului.

De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la Scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28: „Femeia care va avea o scurgere, şi anume o scurgere de sînge din trupul ei, să rămînă şapte zile în necurăţia ei. Oricine se va atinge de ea, va fi necurat pînă seara (…) După ce va fi curăţită de scurgerea ei, să numere şapte zile, şi apoi va fi curată”.

Citeste si :  Calendar ortodox 12 decembrie. Sfantul Spiridon - ce este interzis sa faci azi, in zi de sarbatoare

Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este MARE PĂCAT, pentru care vei da seamă„, este sfatul pe care îl dă cuviosul Ilarie tuturor femeilor.

Loading...