Bogdan Petru Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iași, și soția sa, Anda Elena, descoperiți morți în locuința lor din Iași, sunt victimele unei duble sinucideri. Investigatorii ieșeni au stabilit că femeia a fost cea care s-ar fi sinucis prima, iar la distanță de câteva ore, soțul ei a urmat-o în actul sinucigaș. Tragedia s-a consumat în mansarda casei celor doi, fie în dimineața zilei de Crăciun, fie în seara de ajun a Nașterii Domnului, amănunt ce va fi stabilit în urma unor expertize medico-legale, dar și a mărturiilor cunoscuților.

Soții Maleon ar fi trebuit să onoreze invitația la masă a unei rude care, mirată că cei doi nu îi mai răspund la repetatele apeluri telefonice, s-a dus direct la ei acasă să vadă ce s-a întâmplat. De cum a ajuns în dreptul locuinței a realizat că ceva nu este în ordine, pentru că ușa casei era deschisă. Câteva zeci de secunde mai târziu, bărbatul – un cumătru al soților Maleon -, a încremenit în capul scărilor care urcau spre mansarda locuinței situate pe strada Alistar. De acolo se vedea atârnând cadavrul lui Bogdan Petru Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iași. Nu a mai făcut nici un pas și, în stare de șoc, a pus mâna pe telefon și a alertat poliția, care, împreună cu procurorii ieșeni, au declanșat ancheta. Acest lucru se întâmpla luni, pe la ora patru după-amiaza.

Citeste si  Rareş Bogdan a dat de pământ cu Laura Kovesi: “Femeia asta care a stat preș în fața lui Băsescu”

Și-au luat viața în aceeași cameră, la distanță de câteva ore

Inițial, s-a luat în calcul ipoteza unei crime urmate de sinucidere, atâta vreme cât în respectiva încăpere mai era un cadavru, cel al Andei Elena, soția lui Bogdan Maleon.

”Cadavrul femeii era așezat pe jos, în respectiva mansardă. Cureaua cu care se spânzurase era pusă lângă trup. Tot în aceeași cameră, care nu era locuită, se spânzurase și bărbatul. Trupul său atârna într-un ștreang făcut tot dintr-o curea de pantalon agățată de o grindă din lemn. Amândoi erau îmbrăcați în pantaloni de blugi, el cu o cămașă și ea cu o un tricou”, au dezvăluit surse judiciare.

Bărbatul a descoperit cadavrul soției sale și apoi s-a spânzurat tot cu o curea

Studierea celor două cadavre a dat legiștilor și, implicit, investigatorilor, primele răspunsuri cu privire la tragedia care s-a consumat în casa directorului Bibliotecii Centrale Universitare din Iași. Nu este vorba de un asasinat urmat de o sinucidere, cum s-a acreditat inițial, ci de o dublă sinucidere al cărei motiv este încă neelucidat.

Citeste si  A început să renoveze casa, dar a înghețat când a scos pardoseala! Stătea acolo de 73 de ani!

”După rigiditatea trupurilor, s-a stabilit că femeia și bărbatul s-au sinucis în urmă cu aproximativ zece ore față de momentul descoperirii cadavrelor (n.r. luni, 25 decembrie, ora 16.00). Calculele, dar și poziția în care au fost găsite trupurile arată că întâi și-a luat viața femeia care s-a spânzurat și, apoi, la un interval de vreo trei ore, a urmat-o el în actul suicidal. Avem motive să credem că soțul a găsit cadavrul soției care s-a sinucis în mansarda locuinței, l-a dat jos din ștreang, l-a așezat pe podea și apoi s-a sinucis în același fel, spânzurâdu-se tot cu o curea de pantalon”, au adăugat același surse.

Sinucigașii nu au lăsat un bilet de adio

Există posibilitatea ca soții Anda Elena și Bogdan Petru Maleon să se fi sinucis chiar cu o seară înainte de a fi descoperiți, dar acest lucru va fi stabilit științific de legiști care vor interpreta urmele de rigiditate care s-au instalat pe trupurile celor doi, dar și de procurorii și polițiștii ieșeni care vor reface cu ajutorul mărturiilor ultimele zile din viața celor doi sinucigași.

Citeste si  O fetiță de 13 ani a fost abuzată sexual într-un spital! Agresorul a amenințat-o cu un cuțit

”Nu au lăsat un bilet de adio, dar avem toate indiciile care ne îndreaptă către o dublă sinucidere al cărei motiv încă nu a putut fi stabilit. Pe gâtul femeii nu au fost descoperite urme specifice ale unei strangulări, iar pe corp nu avea semne de violență sau de apărare care să arate că a existat o luptă. Apropiații spun că cei doi nu erau într-o stare tensionată care să fi putut genera vreun conflict. oricum, nu vorbim de crimă, ci e dublă sinucidere”, au dezvăluit surse judiciare.

Loading...