EXCLUSIV/ Misterul cadavrelor de la fabrica de ciment din Bucureşti. Paznicii au fost filmaţi cu câteva ore înainte să moară

0
1545
Familie Paznici Morti 4 1

Misterul cadavrelor de la fabrica de ciment din Bucureşti continuă. Anchetatorii studiază imagini, pentru a găsit indicii, asta pentru că paznicii au fost filmaţi cu câteva ore înainte să moară. Cei doi bărbaţi găsiţi fără suflare în firma de pe bulevardul Timişoara ar fi murit, potrivit primelor cercetări făcute de criminalişti la faţa locului, în noaptea de duminică spre luni.

Clădirea, în subsolul căreia s-au descoperit cele două cadavre, este, de fapt, o hală dezafectată în care au fost aruncate folii de plastic, pet-uri şi resturi de materiale de construcţii. Trupurile neînsufleţite erau la mică distanţă unul de celălalt, iar pe feţele paznicilor nu erau, la o primă vedere, lovituri.

„Luăm în calcul absolut orice. Nu s-au încăierat, nu a fost o luptă. Cel mai probabil vorbim de crime. Se fac audieri ale tuturor celor care s-au aflat în societatea comercială în ultimele 24 de ore”, au declarat, surse judiciare.

Paznicii au fost filmaţi înainte să moară

Pe de altă parte, ofiţerii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei vizionează de câteva ore imagini surprinse de mai multe camere de supraveghere instalate în complexul în care se află mai multe firme. Anchetatorii spun că ar exista inclusiv înregistrări cu cei doi paznici, filmaţi cu câteva ore înainte să moară.

„Există şi imagini la care ne uităm pentru a căuta indicii. Luăm în calcul toate variantele, nu excludem nimic”, au precizat sursele.

Totodată, poliţiştii şi procurorii verifică dacă în fabrica de ciment se foloseau substanţe toxice, care ar fi putut provoca moartea accidentală a celor doi bărbaţi.

„Există o posibilitate mică să se fi întâmplat acest lucru, însă trebuie verificată orice pistă”, au mai precizat anchetatorii.

Trei morţi în acelaşi loc, în mai puţin de un an

Descoperirea şocantă a celor două cadavre fost făcută luni dimineaţă, după ce bărbaţii, paznici la fabrica de ciment din sectorul 6 al Capitalei, nu au mai venit la schimbul de tură. După căutări care au durat mai mult de o oră, trupurile celor doi au fost găsite în subsolul unei clădiri, în care nu aveau ce să caute.

Ciudat este că, în urmă cu un an, un alt paznic a murit în fabrica de ciment. Ilie Alexandru făcea zilnic naveta din comuna giurgiuveană Ogrezeni până la locul de muncă. El a intrat în tură pe data de 13 august 2017 şi nu s-a mai întors niciodată acasă. Familia a reclamat dispariţia la Poliţie, iar trei zile mai târziu, oamenii legii au început căutările în curtea firmei. Nu l-au găsit, abia după o lună trupul, intrat în putrefacţie, a fost descoperit sub nişte crengi.

Autopsia făcută de legişti nu a putut stabili, din cauza perioadei ce a trecut de la moartea bărbatului la descoperirea cadavrului, dacă omul a fost sau nu ucis. Astfel că, în acest moment, cazul nu este elucidat.

Trei morţi în acelaşi loc, în mai puţin de un an. Deși e prematur ca anchetatorii să se pronunțe, există unele indicii care ar putea conduce către o pistă gravă. Un criminal în serie. Și asta pentru că, dacă privim întregul tablou al celor trei morți, există câteva elemente comune: avem de-a face cu victime care au aceeași ocupație și decesele au survenit în același loc. Paznicii erau de vârste apropiate și cadavrele ar fi fost ascunse.