Femei „violate” în timpul nașterii: „Una dintre moașe l-a împins pe medic de lângă mine”

0
4691
Consultation 3486590 960 720

Mia multe femei susțin că s-au simțit violate în timp ce nășteau. Ce au pățit.

Tot mai multe femei se plâng de experiența traumatizantă pe care au trăit-o în timp ce au adus pe lume un copil. Unele dintre ele susțin că s-au simțit violate în timpul acestui moment și consideră că ar trebui ca medicii și personalul medical să procedeze altfel.

Jodie Gibbons, una dintre pacientele care s-a simțit violată în timp ce își aducea pe lume bebelușul.„L-am implorat pe medic să înceteze examinarea vaginală, însă pur și simplu m-a ignorat. Așa că i-am spus din nou și chiar am țipat să se oprească, însă nu s-a oprit”, a dezvăluit femeia care se afla în mijlocul unei contracții dureroase atunci când medicul a ales această examinare care i-a produs și mai multă durere.

Abia când soțul lui Jodie și două moașe au intervenit medicul a decis să renunțe.

„Una dintre moașe l-a împins de lângă mine. Am fost atât de șocată și m-am simțit complet violată, ca și când nu aveam nici un drept în legătură ce se întâmpla cu corpul meu ori cu bebelușul meu”, a mai spus femeia îngrozită de acel moment.

Astfel de mărturii le-au determinat pe femei să își deschidă sufletul și să spună ce au pățit cât timp au fost internate.

Deși trebuia să fie cel mai frumos moment din viața lor, au rămas cu sechele și cu amintiri neplăcute.

Din această cauză, în mai multe țări din lume au fost instituite legi. Astfel, în Venezuela a fost adoptată o lege care le protejează pe femei când nasc. Astfel, fiecare procedură, oricât de invazivă ori neinvazivă este, trebuie adusă la cunoștința viitoarei mame.

Ce vor mai multe femei din Marea Britanie

Și în Marea Britanie se încearcă adoptarea unei asemenea legi din cauza faptului că în ultimii șase ani au existat numeroase cazuri de violență obstetrică.De asemenea, reguli noi ar putea fi impuse și în timpul consultațiilor ginecologice ori atunci când este vorba despre intervenții de întrerupere a sarcinii.

Unele femei s-au plâns că au trecut prin asemenea intervenții fără anestezie și că acest lucru le-a provocat un șoc fizic și psihic.