Fenomen bizar în China. O femeie nu mai poate auzi vocile bărbaților. Ce a cauzat apariția bolii

0
1070
Fenomen Bizar N China O Femeie Nu Mai Poate Auzi Vocile B Rba Ilor Ce A Cauzat Apari Ia Bolii

O femeie din China a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, din cauza căreia nu mai poate auzi vocile de bărbați.

Femeia pe nume Chen, a mers la medic după ce s-a trezit într-o dimineață că nu îl mai putea auzi pe iubitul ei, scrie Daily Mail. Ajunsă la spital, a fost consultată de o doctoriță și a auzit perfect tot ce îi spunea. 

„Pe mine mă auzea, dar când a intrat în cabinet un pacient de sex masculin nu a putut auzi nimic din ce spunea acesta”, a spus medicul Lin Xiaoqing.

Chen nu și-a pierdut complet auzul, ea fiind diagnosticată cu o formă de piedere a auzului care o împiedică să mai audă sunete de frecvență joasă.

Medicii cred că stresul ar fi de vină pentru apariția afecțiunii

Cu o noapte înainte să își piardă parțial auzul, femeia a avut și alte simptome și le-a spus medicilor că a avut amețeli și un țiuit în urechi, dar a pus aceste semne pe seama oboselii și a mers la culcare. Însă a doua zi când s-a trezit, și-a dat seama că nu își mai poate auzi iubitul.

Chan și-a pierdut complet auzul pentru sunetele de frecvență joasă. Afecțiunea este, de obicei, dificil de diagnosticat, întrucât puțini medici știu de existența ei sau au întâlnit un astfel de caz până acum.

Deși boala poate avea și cauze genetice, în cazul lui Chan medicii cred că a apărut din cauza stresului. Femeia le-a spus că a lucrat până târziu în ultima vreme, că nu dormea suficient și că era foarte stresată la serviciu.