Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: „Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani”

0
285
Dana Rogoz
Dana Rogoz a intrat în ultimul trimestru de sarcină foto: Facebook

64 de cauri de coronavirus confirmate în România până azi, 13 martie, ora 10.00, așa că mai multe vedete profită de notorietate și încearcă să tragă un semnal de alarmă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Una dintre acestea este Dana Rogoz, care ne-a pus la dispoziție sfaturile fratelui ei, medic de boli infecțioase la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Puțini știu că Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli Infecțioase la Spitalul Matei Balș din Capitală, este chiar fratele celebrei Dana Rogoz. Singurul indiciu este numele, căci altfel actrița i-a respectat fratelui ei dorința de a nu a vea contact cu showbiz-ul și nu l-a expus în proiectele ei.

Acum este însă o situație cu totul diferită, așa că Dana Rogoz a răspândit pe Facebook și pe Instagram sfaturi prețioase pe care fratele ei le-a transmis în contextul epidemiei de coronavirus, devenită oficial pandemie.

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»
Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli Infecțioase la Spitalul Matei Balș din Capitală
foto: Facebook

Mesajul medicului Andrei Rogoz: „Cei tineri vor fi infectați, se vor vindeca, se vor imuniza”

„IZOLAȚI/ȚINEȚI ÎN CARANTINĂ TOATE PERSOANELE DE 70+ ANI. Aveți grijă ca nevoile lor să fie satisfăcute (medicamente, alimente, facturi, asistență medicală pentru boli cronice, asistență emoțională și așa mai departe), într-o manieră organizată, ONG-uri sau agenții guvernamentale, poliție și / sau armată.

Citeste si :  Nelu Tătaru a spus când nu va mai fi necesar purtatul măștii: „Atunci vom ajunge la o viață cvasi-normală”

Va reduce presiunea asupra sistemului medical mult mai mult decât achiziționarea de ventilatoare mecanice, extinderea secțiilor ATI, construirea de noi spitale. În timpul acesta, virusul va circula și marea, marea majoritate a celor tineri și sănătoși, care vor fi infectați, se vor vindeca și imuniza.

În loc să facem acest lucru, noi și majoritatea restului lumii continuăm să perturbăm societatea atât de mult, încât este puțin probabil că ceea ce facem acum să nu aibă consecințe mai rele decât virusul însuși”, a scris pe Facebook Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli Infecțioase la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Dana Rogoz: „Acum o săptămână râdeam de cei care își făceau provizii”

Actrița Dana Rogoz, una dintre cele mai optimiste persoane publice pe care le cunoaștem, și-a schimbat tonul în adresarea online către fanii ei. Trage un semnal de alarmă și spune că prevenirea răspândirii de COVID-19 este vitală, însă îndeamnă totodată la calm și organizare.

Citeste si :  Ce face Bill Gates cu vaccinul de 388 de milioane de dolari. Americanii au dezvaluit totul

„Mărturisire: Acum o săptămâna râdeam de cei care își făceau provizii. Iar ieri, cu masca pe față, îmi puneam câteva conserve de ton în plus, făină și mălai în coșul de cumpărături.

Eu eram dintre cei care fac cumpărături zilnice: mergeam în supermarket pentru doi ardei și un castravete, să am tot timpul cât e necesar, să nu fiu nevoită să arunc prea multe etc. Dar ieri am schimbat tactica, fiindu-mi cumva rușine de mine. Nu mi-am făcut stocuri pentru o lună, dar am luat tot ce cred că ne-ar fi de folos pentru o săptămâna măcar, că să evităm intrările mai dese în magazine.

Dincolo de grijă pe care o avem cu toții pentru virus, ajungem să fim nevoiți să luăm și alte măsuri de teamă că nu știi ce efecte vor avea acțiunile celorlalți. Asta nu înseamnă că nu sunt în continuare dintre cei mai calmi în grupul meu, gravidă fiind”, a scris Dana Rogoz pe Facebook.

Citeste si :  Mai mult de 6 milioane de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în lume