Ugur Cavusoglu este considerat unul dintre cei mai talentati si apreciati actori din vechea generatie, in Turcia.

Ugur Cavusoglu s-a nascut in 1967, in orasul Artvin, in Turcia. Desi initial a ales sa studieze Facultatea de Fizica, la indemnul familiei sale, a hotarat ulterior sa urmeze in pararel si Facultatea de Teatru si Muzica, in cadrul Universitatii Bilkent.

In anul 1989 a devenit actor cu drepturi depline si a inceput sa joace atat in piese de teatru, cat si in primele seriale de televiziune. Desi lucra intens pe platourile de filmare, Ugur Cavusoglu a revenit la prima sa pasiune, poezia si a scris cateva carti care au avut un real impact in literatura de specialitate.

In anul 1995 a jucat in primul serial de televiziune, „Sahte Dunyalar”, care i-a adus un succes rasunator si l-a propulsat printre cei mai apreciati actori ai Turciei, in acea perioada.


Dupa multi ani in care s-a dedicat trup si suflet carierei sale de actor, Ugur Cavusoglu a decis ca a venit momentul sa se aplece si asupra unei alte pasiuni vechi, muzica, ce i-a ramas in suflet inca din timpul facultatii. Celebrul actor a reluat repetitiile specializate de muzica si a inceput deja sa participe la diverse evenimente, la care urca cu drag pe scena pentru a-i incanta pe oameni.

Citeste si :  CTP a descifrat mesajul lui Liviu Dragnea din închisoare: ”Un ayatollah al tupeului. Nu va renunța la întoarcerea în politică”

Unul dintre rolurile care i-au adus un mare succes a fost cel din serialul „Meryem”, in anul 2017, unde a jucat magistral alaturi de multi actori mult mai tineri. Anul trecut a fost cooptat in distributia serialului „Lacrimi la Marea Neagra”, unde a jucat un rol negativ dar cu toate astea a fost foarte apreciat de public.

Loading...