Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, le va arăta anchetatorilor cum a omorât-o pe Alexandra. Se face reconstituirea crimei

0
1237
Gheorghe Dinca 67777700

După ce criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, a mărturist că le-a ucis-o pe Alexandra şi pe Luiza, anchetatorii s-au întors la casa şi în curtea acestuia, unde caută noi probe. Tot luni, experții de la IML vor începe analiza rămășițelor de la casa suspectului din Caracal. La analiza probelor va participa și un procuror DIICOT.

Criminalul de la Caracal a folosit aceeaşi metodă pentru a le prinde pe Alexandra şi Luiza: le-a luat cu mașina la ocazie, a profitat de faptul că făceau naveta atunci când nu mai prindeau microbuzul. Potrivit propriei mărturisiri, Gheorghe Dincă a încercat să întrețină relații sexuale cu ele, fetele s-au opus. Alexandra a apucat să spună, în timpul apelulului la 112, că a fost violată, bătută și legată. A fost prinsă însă de ucigaş că a sunat după ajutor şi acela a fost momentul în care a omorât-o.

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12:00, la domiciliul său şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viaţa atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Cu privire la cea de-a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni şi urmează să ofere detalii”, a spus procurorul DIICOT.

„La data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său și o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea și adăpostirea minorei prin constrânge, răpire și profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o contituție fizică masivă, în fața căruia o minoră de 15 ani a avut practic nicio șansă să se apere. În cenușa găsită într-un butoi metalic a fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate, dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară de monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului au fost găsit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei”, a spus Giorgiana Hosu.

În cadrul audierilor, Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra și apoi i-a incinerat corpul, potrivit procurorului.

De asemenea, procuorii au suspiciuni ca şi Luiza, cealaltă fată din Olt dispărută în urmă cu trei luni, a fost ucisă de Gheorghe Dincă. Potrivit unos surse România TV, anchetatorii fac cercetări într-un râu din apropierea locuinţei acestuia.

Anchetatorii au descoperit oase şi dinţi de natură umană care duc tot mai clar spre ipoteza că Alexandra şi Luiza nu sunt singurele victime ale lui Gheorghe Dincă.