Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre viitorul mare cutremur din România, făcând declarații la 41 de ani de la devastatorul seism din 4 martie 1977.

Gheorghe Mărmureanu a studiat periodicitatea producerii marilor seisme din Vrancea și susține că a ajuns la concluzia că aceste cutremur se repetă într-un mod ciclic.

Înaintea unui discurs susţinut la Conferinţa cu tema „Cutremurele vrâncene. Certitudini / Incertitudini”, Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre viitorul mare cutremur din România

Astfel, potrivit renumitului seismolog, cutremurele vrâncene au anumită periodicitate, unele sunt la 37 de ani, altele la 60 de ani sau la 100 de ani.

„Interesant este că toate seismele mari nu au avut cutremure importante înainte. Şi aici este dificultatea cu Vrancea. Dar nu poţi ţine o ţară sub stres. Ce pot să vă spun este că la viitorul mare cutremur, România va fi mai puţin afectată, unda de şoc se va îndrepta către Kiev şi Chişinău”, a dezvăluit Gheorghe Mărmureanu despre viitorul mare cutremur din România.

Citeste si  FOTO/ Un preot și-a etalat pe rețelele de socializare gențile și pantofii Louis Vuitton și Gucci. Reacția superiorilor, după ce au văzut imaginile

Acum 41 de ani, Vasile Popa a salvat 24 de oameni la cutremurul din martie 1977. Cascadorul a săpat cu mâinile goale în ruine.