Dupa ce a aflat ca sufera de hernie de disc, tot mai multe persoane ii recomanda Simonei Halep sa urmeze un tratament pe baza de cortizon pentru a putea reveni cat mai repede pe teren.

Cu toate acestea, fostul Nr. 1 mondial, Ilie Nastase o avertizeaza pe Simona in legatura cu pericolul efectuarii acestui tip de tratament pentru un sportiv.

„Cortizonul iti mananca osul. Si pe mine ma durea cotul, aveam o boala care se cheama Tennis Elbow si mi-a zis ca ori imi taie cotul, sau continui si ajung sa am oasele stricate la batranete, ori sa-mi fac cortizon. Am facut o singura data, dupa care mi-am dat seama ca e foarte periculos cortizonul”, a spus Nastase, potrivit prosport.ro.

Cortizonul este un hormone natural, produs de organismal uman pentru a rezista oboselii. Tratamentele pe baza de cortizon, pe termen scurt, au efecte puternice in calmarea durerilor si a reducerii inflamatiilor grave. Insa, pe termen lung, devine extrem de periculos, putand duce chiar si la aparitia diabetului zaharat.

Citeste si  Roxana de la "Puterea dragostei", in ipostaze FIERBINTI! Barbatii au innebunit cand au vazut cat e de apetisanta
Loading...