În Turcia, Denis a început terapiile radio și chimio. Băiețelului de nouă ani cu tumoră la cap îi trebuie urgent 80.000 de euro pentru a spera la viață

0
241
Imgonline Com Ua Frameblurred Xz3z61owqslsc 1024x705

După două intervenții chirurgicale pe creier suferite în România în decurs de numai o săptămână, Denis Andrei Gabriel Enulescu, în vârstă de nouă ani, din Capitală, a fost transferat în regim de urgență la un spital din Istanbul. Oncologii turci au decis să înceapă, în paralel, atât radioterapia, cât și tratamentul chimio, proceduri salvatoare pentru băiețel, ale căror costuri se ridică, estimativ, la peste 80.000 de euro.

”Aici, în Turcia (n.r. la ”Koç Üniversitesi Hastanesi”, din Istanbul) medicii au reluat absolut toate investigațiile făcute de noi în România. Copilașul nostru a fost examinat de neurochirurgi, de oncologi, de specialiști în imagistică…I-au fost făcute din nou toate analizele. Așa, au luat decizia ca Denis al nostru să înceapă în paralel un program de radioterapie asociat cu unul de chimio. Protocolul medical prevede 30 de ședințe de radio, câte cinci pe săptămână, și o ședință de chimioterapie săptămânal”,ne-a spus Monica Enulescu (42 de ani), mama lui Denis.

Având în vedere agresivitatea tumorii care s-a instalat în creierul lui Denis, dovedită de rapiditatea cu care s-a dezvoltat în lobul frontal chiar și după două complicate intervenții chirurgicale, specialiștii turci au gândit – după consulturi imagistice minuțioase -, ca radioterapia să vizeze nu numai capul, ci și coloana vertebrală ale băiețelului, elev la Școala Generală nr. 280 din Capitală.

Denis face radio și
chimioterapie și la cap, și la coloană

”La ultima consultație au luat această decizie. Ținând cont de faptul că gradul de agresivitate al tumorii este foarte ridicat, concluzia finală a fost ca radioterapia să ”țintească” și capul, și coloana vertebrală. Din fericire, nu există metastaze pe coloana vertebrală, dar oncologii consideră necesară radioterapierea coloanei”,a vorbit mama băiețelului despre cea mai nouă decizie a specialiștilor turci care luptă să-i salveze copilașul.

”E o luptă cumplită, pe
viață și pe moarte, din care ne rugăm la Dumnezeu să ieșim învingători”

Protocolul medical gândit pentru salvarea lui Denis – diagnosticat acum aproape o lună și jumătate cu tumoră neuroectodermală primitivă (PNET) și operat deja de două ori pe creier -, este prevăzut să se deruleze, într-o primă fază, pe durata a șase luni. Deciziile ulterioare ale specialiștilor care-l monitorizează și tratează pe băiețelul de nici zece ani vor fi luate numai în baza răspunsurilor pe care le va da organismul lui Denis.

Tumora este extrem de agresivă, iar tratamentele costă peste 80.000 de euro

”E clar, tumora este foarte de agresivă, dar noi sperăm ca tratamentele extrem de dure care i-au fost prescrise să-l ajute pe băiețelul nostru. E o luptă cumplită, pe viață și pe moarte, din care ne rugăm la Dumnezeu să ieșim cât mai repede învingători și să venim sănătoși acasă… Denis al nostru luptă pentru viața lui, e curajos…Dar pentru a putea ieși din acest coșmar avem nevoie și de sprijinul financiar al oamenilor, al fundațiilor pentru că ne este imposibil să strângem singuri cei peste 80.000 de euro la cât se ridică costurile estimative ale acestor tratamente salvatoare”, este mesajul Moncăi, mmama lui Denis, către toți aceia care i-ar putea ajuta.

Cei care doresc să îl ajute pe
Denis, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DENIS».

Donează prin sms, online, prin
PayPal sau transfer sau redirecționează
 2 % din impozitul pe venit către Fundația
Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată.
Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil,
Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la
achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua
Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.