Solnita Trump

Jurnaliștii acreditați la Casa Albă au observat recent că președintele Donald Trump, atunci când ia masa alături de alți demnitari, are recipientele pentru sare și piper mai mari decât cele ale comesenilor săi.

Primul a observat corespondentul CBS, iar apoi Business Insider a probat cu imagini de arhivă că Trump este primul dintre președinți care vrea să aibă mai multă sare și piper la dispoziție.

Abia pe final de mandat jurnaliștii de la Casa Albă au văzut că solnița președintelui este mai mare decât cea a convivilor. Mark Knoller, corespondentul CBS News la Casa Albă, a observat acest lucru și a postat o imagine pe Twitter care să-i probeze spusele.

Jurnalistul Mark Knoller a atras atenția pe Twitter asupra solnițelor

Business Insider a găsit noi probe că sarea și piperul musafirilor lui Trump sunt puse în recipiente de dimensiuni meschine. Astfel, au fost indentificate o serie întreagtă de fotografii care arată că Trump are cea mai înaltă solniță de la masă. Nici măcar vicepreședintelui Mike Pence nu i se pune niște solnițe de dimeniunile celor ale șefului său.

Citeste si :  Donald Trump: ”Iranul pare că dă înapoi. Voi cere NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu”. Noi sancțiuni pentru Teheran

Mike Pence și Donald Trump au solnițe de dimeniuni diferite (Foto: EPA)

Deși Business Insider invocă impresia de putere ca principal motiv al acestui truc, nu exclude nici posibilitatea ca președintele să ceară solnițe mai mari din considerente strict gastronomice. Astfel, este binecunoscut pasiunea sa pentru mâncăruri care se consumă cu ceva mai multă sare: KFC, McDonalds sau ochiuri cu șuncă.

Cert este însă că președinții dinaintea sa aveau același model de recipiente pentru sare și piper ca și invitații lor, după cum se observă în fotografiile realizate în timpul administrațiilor Obama și Bush jr.

Președintele Barack Obama și vicepreședintele Joe Biden. Foto: EPA

Președinții nu avea solnițe mai mari nici în timpul meselor de zi cu zi, nici în la dineele oficiale.

Loading...