Nu mai e un secret că procurorul suspendat după crima de la Caracal are o avere colosală.

E clar că procurorul suspendat după crima de la Caracal are o avere colosală. Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul Alexandra Măceşanu, a fost suspendat din funcţie, în urma deciziei de joi a Secţiei pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecţia Judiciară a început ancheta disciplinară. Reprezentanţii CSM au transmis oficial că procurorul Popescu este suspendat, deoarece procedura disciplinară demarată pe numele lui poate aduce atingere prestigiului justiţiei.

„În şedinţa din data de 01.08.2019, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcţie a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare. Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei.

Citeste si :  Prima zi de scoala, fara Luiza si Alexandra! Ce au facut parintii indurerati ai fetelor din Caracal

Asupra fondului abaterii disciplinare Secţia pentru procurori se va pronunţa în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, se arată în informarea transmisă de CSM.

Procurorul suspendat după crima de la Caracal are o avere colosală. Secţia pentru procurori a CSM a discutat cazul lui Popescu  

Procurorii CSM s-au întrunit, joi, pentru a discuta propunerea inspectorilor judiciari de suspendare a procurorului din Caracal care nu ar fi permis agenţilor de poliţie să încalce mandatul de percheziţie şi să descindă în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal înainte de ora 6:00.

Secţia pentru procurori a CSM a discutat cazul lui Popescu după ce Inspecţia Judiciară a anunţat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară faţă de acesta. Inspecţia a propus CSM suspendarea acestuia din funcţie până la încheierea cercetării disciplinare.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecţiei Judiciare.

Citeste si :  Doi bărbaţi au fost reţinuţi, după ce au urcat o femeie de 26 de ani într-o maşină, împotriva voinţei sale, şi au dus-o în Caracal

Procurorul suspendat după crima de la Caracal are o avere colosală. Popescu a avut un salariu de peste 10.000 de lei pe lună

S-a aflat că procurorul suspendat după crima de la Caracal are o avere colosală. Din ultima declaraţie de avere depusă de procurorul Popescu reiese că acesta deţine trei terenuri intravilane, două agricole şi unul forestier, două case şi două maşini. În 2018, procurorul a vândut un teren din Caracal pentru 40.799 de lei.

La rubrica veniturilor anuale, Popescu a completat că a încasat 128.491 de lei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ceea ce înseamnă că a primit 10.707 lei pe lună.

Loading...