Pantofi

Daca va amortesc des degetele picioarelor si aveti dureri atat de mari la nivelul talpilor, incat simtiti nevoia sa va descaltati chiar si pe strada, s-ar putea sa fie nevoie sa mergeti rapid la doctor.

Se pare ca aceste simptome anunta o afectiune denimita sindromul Morton.

„Cine spune: ‘Da, m-am descaltat de doua ori pe strada’ inseamna ca a avut o durere atat de importanta incat este datorata prinderii unui nerv intre capetele metatarsienelor 3 si 4. Este un nerv care este prins intr-un spatiu inextensibil si atunci se produce o tumefiere a nervului. Nu este o tumora, ci este un nerv care s-a hipertrofiat si care provoaca nu numai durere, ci si amortire„, explica dr. Marius Uscatu, medic specialist ortopedie-traumatologie cu competente in chirurgia gleznei si piciorului, potrivit digi24.ro.

Potrivit medicului, sindromul Morton poate aparea la orice varsta, este cel mai des intalnit in randul femeilor si principala cauza a aparitiei este purtarea perechilor mult prea stramte de pantofi.

Citeste si :  Mama Deliei, primele declarații despre problemele de sănătate. Medicii i-au descoperit o tumoră la braț. „Fac lucrurile doar cu mâna dreaptă”

Problema poate fi usor remediata daca persoanele afectate accepta sa isi schimbe incaltaminte, intr-una confortabila. „Schimbarea incaltamintei rezolva in proportie de 90 – 95%. Insa, din pacate, femeile nu prea accepta acea incaltaminte suficient de larga incat sa rezolve problema, si se ajuta la un tratament chirurgical”, spune dr. Marius Uscatu.

Loading...