Jandarmul filmat lovind un bătrân la protest are o soră profesoară, condamnată pentru că a bătut un elev în fața clasei

0
842
Buzau Banda

Jandarmul surprins că lovește un bătrân în timpul protestului de sâmbătă seară, din București, originar din comuna buzoiană Padina, are o soră, profesoară de geografie la școala din această localitate, care în urmă cu doi ani a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru că a bătut un elev în fața clasei.

Incidentul în care a fost implicată sora jandarmului Răducu Șerban, Mihaela Burnel (fostă Șerban) s-a petrecut în 4 iunie 2015, când profesoara de geografie la Școala Generală nr. 1 din Padina a pălmuit un copil de clasa a VI-a în fata clasei.

Potrivit presei locale, la vremea respectivă părinții elevului au mers la unitatea de învățământ pentru a vorbi cu cadrul didactic, însă acesta plecase. A doua zi dimineață, părinții copilului au sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță întrucât copilul se simțea rău. După vizita la spital de unde au obținut și un certificat medico-legal, părinții au mers la Poliție și au depus o plângere împotriva profesoarei Mihaela Burnel.

Dosarul penal deschis atunci de polițiști a ajuns în instanță, iar profesoara Mihaela Burnel, sora jandarmului, a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării și un termen de supraveghere de doi ani, în luna septembrie a anului 2016.

La vremea respectivă, directorul școlii unde predă sora jandarmului profesorul Gherghe Miu spunea că profesoara Mihaela Burnel este un cadru didactic tânăr care și-a ieșit din fire, dar recunoștea că fapta sa este inadmisibilă.

„Doamna Burnel este o profesoară debutantă, a dat o declarație la Poliție, dar și la Comisia de Onoare a școlii, spunându-și punctul de vedere. Nu prea există o scuză pentru ceea ce a făcut. În ceea ce privește cum au stat lucrurile, declarațiile sunt contradictorii. Cert este că a existat contact fizic, ceea ce este inadmisibil. Copilul de clasa a VI-a este un copil dificil, cu un dosar destul de stufos în ceea ce privește disciplina, cu tendințe de ADHD, care provoacă un incident pe zi și care ar trebui să beneficieze de atenția unui psihopedagog. Aceasta nu scuză însă în nici un fel atitudinea doamnei profesoare. Comisia de Onoare s-a autosesizat, a audiat-o pe doamna profesoară și există două alternative. O discuție amiabilă între părinte și profesorul în cauză sau propunere către Consiliul de Administrație pentru deschiderea procesului disciplinar. Profesorii au hotărât să aibă loc o discuție amiabilă cu părinții care a avut loc în prezența mea și mama copilului a refuzat să completeze o sesizare împotriva profesorului, a spus că va merge cu copilul la doctor în vederea tratării afecțiunii”, declara pentru Observatorul Buzoian Gheorghe Miu, directorul Școlii Generale nr. 1 din Padina.

Pentru că s-a simțit nedreptățită, iar decizia judecătorilor din Pogoanele nu era definitivă pprofesoara a contestat decizia magistraților, însă Curtea de Apel Ploiești i-a respins acțiunea două luni mai târziu, sentința fiind definitivă.

Mihaela Burnel predă din anul 2013 la școala din Padina.