Klaus Iohannis a explicat cum a ajuns să o numească pe Viorica Dăncilă premier. „Nu am bănuit că e așa”

0
300
Iohannis Bun 1024x683

În conferința de presă pe care a susținut-o miercuri, președintele Klaus Iohannis a explicat cum a ajuns să o numească pe Viorica Dăncilă premier.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă miercuri, la Palatul Cotroceni. În cadrul conferinței, întrebat fiind de un jurnalist dacă regretă numirea Vioricăi Dăncilă, președintele a spus:

„Nu am bănuit că e așa. Mi s-a prezentat o doamnă din PSD și am bănuit că 10 ani la Bruxelles a văzut cum funcționează o democrație. Nu am cunoscut-o înainte și recunosc că e o mega-dezamăgire evoluția către un premier anti-democratic. Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot spune că îmi pare rău. Dar la acel moment, să ne amintim, era o majoritate puternică în Parlament, care nu putea fi contestată.

Eu încă din campania din 2014 am spus că voi respecta litera și spiritul Constituției. Când a existat o majoritate puternică și a propus un candidat fără probleme penale și fără antecedente anti-democratice, am considerat că poate fi desemnată. Nu am prevăzut evoluția anterioară”.