W55679148

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, participă, marți seara, la recepția oferită la Palatul Buckingham de către regina Marii Britanii, Elizabeth II.

Recepția reginei este prilejuită de summitul NATO de la Londra care a reunit șefii de guvern și de stat din țările membre ale Alianței Atlanticului de Nord.

Președinții Klaus Iohannis și Donald Trump, împreună cu soțiile (Sursă: Administrația Prezidențială)

În imaginile trimise de Admnistrația Prezidențială, precum și în cele surprinse de fotografii agențiilor de presă cuplul prezindențial român poate fi văzut în conversații cu președintele SUA Donald Trump și soția sa, Melania, sau cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Cuplurile prezidențiale din SUA și România (Sursă foto: Administrația Prezidențială)

Marţi, Iohannisa fost prezent și la recepția oferită de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, la reşedinţa din 10 Downing Street.

Klaus și Carmen Iohannis împreună cu premierul britanic, Boris Jonhson (Sursă foto: EPA)

În cursul zilei de miercuri, şeful statului român va participa la reuniunea NATO la nivel înalt, unde va fi adoptată o declaraţie publică succintă, cu caracter strategic, care va acoperi principale progrese şi preocupări la nivel aliat, transmite Agerpres. De asemenea, liderii aliaţi vor aproba un pachet de documente pe teme relevante pentru rolul NATO în actualul context internaţional.

Citeste si :  Alertă maximă pentru Iohannis! Cum arată ultimele sondaje
Klaus și Carmen Iohannis împreună cu premierul Boris Johnson (Sursă foto: EPA)

Din delegaţia României la Summitul NATO fac parte şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

Regina Elizabeth II, Melania Trump și Carmen Iohannis (Sursă foto: EPA)
Loading...