La nastere, medicii au fost uimiti s-o vada cu fata acoperita de pete roz si maro. Au crezut ca e un semn din nastere, insa analizele medicale au aratat adevarul cutremurator. De ce arata fetita asa

0
2652
Media 148223592739104700

De la nastere, fetita si-a petrecut mare parte din viata prin spitale, unde a fost operata de zeci de ori.

Matilda Callaghan s-a nascut in octombrie 2010 cu o pata uriasa pe fata si pe jumatate din corp. Doctorii au crezut ca e un semn inofensiv, insa cand au incercat sa o hraneasca, fetita a incetat sa mai respire.

Atunci, si-au dat seama ca sufera de atrezie esofagiana si de fistula traheo-esofagiana, adica esofagul, ce duce spre stomac si caile aeriene erau legate. In plus avea si o cavitate in zona gatului, asemanatoare cu o punga, doua gauri in inima fetei si probleme la nivelul ochilor.

In urma unor analize aprofundate, ea a fost diagnosticata cu sindromul Sturge Weber, ce provoaca semne pe fata bebelusilor si probleme neuronale. Acesta nu este transmis genetic iar cauzele care il provoaca nu sunt cunoscute.

Matilda sufera de retard mintal, nu poarte merge sau vorbi iar partea stanga a corpului functioneaza mai incet decat cea dreapta. Ea are nevoie de ingrijire permanenta, asa ca parintii au deschis o campanie de donatii online pentru a-i cumpara fetitei un scaun special.