Land Rover de 60.000 de lire, furat în 40 de secunde. Tehnica electronică folosită de hoți

0
457
Furt Masina Lux

O mașină de lux, valorând peste 60.000 de lire, a fost furată în mai puțin de 40 de secunde. Hoții au folosit două dispozitive electronice care se vând pe internet cu aproximativ 80 de lire fiecare.

SUV-ul Land Rover a fost furat într-una din nopțile trecute, chiar din fața locuinței proprietarilor, într-un cartier din Birmingham. Filmările camerelor de supraveghere arată exact cum au acționat hoții. Aceștia s-au folosit de tehnica de vârf a mașinii, așa anumita acționare fără cheie, doar pe baza unei telecomenzi.

Mecanismul este simplu și se vede în imagini. Unul dintre hoți s-a apropiat cât mai mult de ușă cu dispozitivul, care a capturat undele electromagnetice emise de cheie și le-a amplificat către cel de-al doilea dispozitiv. Acesta era folosit de al doilea hoț, lângă mașină, iar computerul mașinii a crezut că a fost acționat de telecomanda mașinii Land Rover și a pornit-o. Al treilea hoț a urcat în SUV și a pornit în trombă, arată dailymail.co.uk.

Ce este cu adevărat neobișnuit este că proprietarul știa despre modul de operare al hoților și își ținea cheile într-o borsetă specială, care ar fi trebuit să blocheze semnalul, însă modalitatea de protecție nu a funcționat!

Polițiștii englezi cunosc modul de operare al hoților de mașini scumpe, care se folosesc de vulnerabilitățile electronicii de bord și spun că dispozitivele sunt cumpărate de pe net cu aproximativ 80 de lire bucata. De fapt, acestea sunt la baza mici relee de amplificare, astfel că îi sfătuiesc pe posesorii de mașini scumpe să țină cheia electronică cât mai departe de uși și ferestre. Metodele tradiționale, precum blocarea volanului cu un dispozitiv de oțel, funcționează în continuare, spun oamenii legii.