Vecinii de la sud de Dunăre au făcut un grup pe Facebook al susținătorilor Laurei Codruța Kovesi. În acest grup s-au înscris 1.600 de persoane.

Într-o scrisoare deschisă, bulgarii și-au prezentat scuze pentru poziţia oficială a guvernului lor. Bulgaria a votat în Consiliul Uniunii Europene reunit la nivel de ambasadori (Coreper) împotriva candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, a informat digi24.ro.

Presa internațională a scris pe larg despre ultimele evenimente de la București, unde Laura Codruța Kovesi a fost chemată din nou la audieri și a căpătat calitatea de suspectă într-un al doilea dosar.

Ce a scris presa internațională

„Autorităţile române au lansat o a doua investigaţie împotriva fostei șefe anticorupţie, pregătind o confruntare cu Bruxellesul”, a scris Financial Times.

„Oficialii români îşi continuă campania prin care vor să o împiedice pe aceasta să coducă noul Parchet European”, au notat și cei de la Balkan Insight.

„Magistrata română Kovesi, simbol al anticorupţiei, din nou convocată în justiţie”, a titrat France Presse. „Social-democraţii la putere la Bucureşti duc o campanie de discreditare a candidaturii doamnei Kovesi – foarte populară în rândul publicului, dar denunţată de clasa politică din cauza anchetelor care au vizat oameni politici acuzaţi de corupţie”, a mai notat respectiva sursă.

Citeste si  Mesajul ciudat al Claudiei Păstrășcanu despre abuzuri emoționale. „Am avut o noapte plină de gânduri”
Loading...