Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Nu se cunosc foarte multe lucruri despre cea mai puternică femeie din România, Laura Codruța Kovesi. Nu-i place publicitatea și apreciază munca.

Deși i s-a spus de la început că „Procuratura nu-i pentru femei“ și că repartizările în funcții se făceau în favoarea bărbaților, Kovesi a ajuns să conducă Direcția Națională Anticorupție, cea mai respectată instituție din România. 59,8% dintre români au încredere multă și foarte multă în DNA în 2016.

Laura Codruța Kovesi a fost prima femeie procuror-general din România la doar 33 de ani. Cel ma puțin cunoscut lucru despre șefa DNA este faptul că a fost baschetbalistă în adolescență, ajungând chiar vicecampioană europeană în 1989 cu echipa națională de baschet feminin-cadete a României.

Kovesi lucrează de ani buni într-un mediu predominant masculin și crede că “trebuie sa faci un efort mai mare sa dovedesti ca esti la fel de competitiva ca ei”. Nimeni nu credea că va reuși, nici măcar prietenii ei.

Citeste si :  Laura Codruța Kovesi, validată oficial primul procuror-șef european

În 2012, Traian Băsescu a decorat-o pe Laura Kovesi cu Ordinul Național “Steaua României”. Kovesi a primit diverse distincții și premii și din afara țării, Premiul “Femei curajoase din România” din partaea ambasadei SUA și Legiunea de Onoare din partea Republicii Franceze.

Loading...