O noua crema menita sa vina in ajutorul persoanelor care se confrunta cu problemele legate de aparitia calvitiei sau a incaruntirii premature este pe cale sa revolutioneze piata produselor cosmetice.

Cercetatorii de la centrul medical al Universitaii Texas Southwestern au descoperit, in mod accidental, in timp ce studiau evolutia unor tumori canceroase, un set de celule care pot reface structura firului de par si ii pot oferi culoare.

Fenomenul a fost studiat pe un grup de soareci carora, cand li s-au indeparat celulele respective, au chelit, in unele cazuri sau si-au pierdut pigmentul de culoare, in altele.“Desi proiectul a inceput in incercarea de a intelege cum se formeaa snumite tipuri de cellule canceroase, am ajuns sa descoperim structura unor celule care ar putea scapa oamenii de problema calvitiei.

Cu aceasta realizare, speram ca in viitorul apropiat sa cream o crema speciala care sa ofere foliculilor firului de par genele necesare pentru refacerea completa”, a spus Dr. Lu Le, profesorul sectiei de Dermatologie din cadrul Universitatii Southwestern.

Citeste si  Cum arată Rebecca, fosta soţie lui Florian Walter
Loading...