Ludovic Orban l-a demis pe Mădălin Voicu din funcţia de secretar de stat la Cultură, după ce un deputat USR a criticat păstrarea acestuia în Executiv

0
983
Madalin Voicuhepta 1 1024x682

Premierul Ludovic Olrba a decis, joi, să îl revoce din funcţia de secretar de stat, la Ministerul Culturii, pe fostul social-democrat Mădălin Voicu.

Anterior deciziei premierului, deputatul USR Iulian Bulai postase un text critic despre păstrarea în Guver a acestuia.

„Toți oamenii guvernului PSD sunt incompetenți și numiți pe pile, zice PNL. Mai puțin Mădălin Voicu. Pare că premierul Orban încă îl așteaptă «cu brațele deschise» pe Voicu în PNL, din 2009 încoace”, a scris Bulai, în postare.

Potrivit deputatului USR, „Mădălin Voicu e singurul secretar de stat de la Ministerul Culturii rămas în funcție după schimbarea guvernului”.

„Și pentru că n-a dat semne, în doi ani și jumătate la Minister, că a făcut ceva, orice, concret acolo, care să-l facă vital și de neînlocuit pentru cultura României, sub cel mai toxic ministru al Culturii din istoria țării, din două una, criteriul competenței pentru

PNL e ori să fi stat trei ani degeaba pe banii statului, ori să ai relații tandre, de lungă durată, cu liderul partidului. În oricare variantă, e vorba de ipocrizie. Cruntă. Bună strategie, să-l păstrezi în funcție, în plină campanie prezidențială, pe un pesedist care crede că «ferească Dumnezeu să iasă Iohannis președinte încă un mandat»”, a mai scris Iulian Bulai.

El mai aminteşte „ce zicea Mădălin Voicu, vechi membru PSD, despre moțiunea de cenzură”.

” Spunea că «Moțiunea nu o să treacă. Am eu un feeling, așa. La 25 de ani de experiență în politică, știu și care e pulsul realității». Probabil același feeling îl face să creadă că s-a înșurubat pe viață în biroul de secretar de stat”, mai scris Bulai.

Deputatul USR transmitea şi un mesaj Guvernului: „Dacă-l păstrează în funcție pe Voicu, nu cred că PNL mai poate susține că face cu adevărat curățenie în guvern. Ipocrizia are picioare scurte. Îi solicit și îi rog, pe Ludovic Orban și pe colegii din PNL, să nu transforme și ei Ministerul Culturii într-un cimitir al rebuturilor de partid și să-i permită lui Mădălin Voicu să se întoarcă la viața civilă. Repede”.