Celebrul miliardar francez Francois-Henri Pinault, proprietarul grupului Kering, care include mai multe branduri de lux, printre care Gucci, Yves Saint Laurent sau Alexander McQueen, a anunțat că va aloca suma de 100 de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre-Dame după incendiul care a mistuit în mare parte construcția simbol al Franței.

CNF, un post afiliat BFMTV, relatează că familia miliardarului francez François Pinault a promis 100 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame care a fost distrusă parțial de incendiul izbucnit, luni seară, la Paris.

Fiul lui Pinault, François-Henri Pinault, care este președintele companiei Artemis Grup, a numit incendiul masiv de la Notre-Dame o tragedie care afectează toată Franța.

„Această tragedie îi afectează pe toți francezii și, dincolo de asta, pe toți cei care se dedică valorilor spirituale”, a spus milionarul într-o declarație adresată agenției de știri franceze AFP.

O parte din catedrala Notre-Dame din Paris s-a mistuit luni seară sub privirile neputincioase a mii de oameni

„În fața unei astfel de tragedii, toată lumea dorește să reînvie această bijuterie a patrimoniului nostru cât mai repede posibil”, a mai spus François-Henri Pinault.

Francois-Henri Pinault este soțul celebrei actrițe de origine mexicană, Salma Hayek. Averea familiei Pinault e cotată la peste 30 miliarde de euro, fiind, în 2019, pe locul 30 în topul miliardarilor lumii.

Francois Pinault este unul dintre cei mai susținători ai artei și colecționari din lume – deține peste 3000 de tablouri, în 2020 intenționând să deschidă un muzeu de artă – și este unul dintre acționarii principali ai celebrei case de licitații de artă Christie’s.

Foto EPA

Loading...