Ana Kriegel

Doi băieți de 14 ani au fost găsiți vinovați de uciderea unei fete de aceeași vârstă, care a fost atrasă într-o casă abandonată, bătută cu sălbăticie și agresată sexual într-un caz care a zdruncinat Irlanda, anul trecut.

Un tribunal din Irlanda i-a găsit, marți, vinovați de crimă pe doi băieți de 14 ani, după șapte săptămâni de proces, aceștia devenind cei mai tineri criminali condamnați vreodată în Irlanda, relatează The Guardian.

Cei doi au fost reținuți în detenție, până pe15 iulie, în timp ce judecătorul ia în considerare sentințele. În Irlanda, minorii condamnați pentru crimă primesc, foarte rar, o sentință de mai mare de trei ani de închisoare, dar în cazul unor crime violente judecătorii pot anunța sentințe mai lungi.

Judecătorul a mai cerut să se revizuiască atât rapoartele școlare ale băieților, cât și o serie de rapoarte de asistență socială.

Băieții, ambii în vârstă de 13 în momentul crimei, au negat acuzațiile și li s-au acordat anonimatul în timpul procesului, din cauza vârstei lor, fiind denumiți Băiatul A și Băiatul B.

Crima oribilă a avut loc în mai 2018 și a șocat Irlanda. Atunci, Băiatul A și Băiatul B Doi băieți au ademenit-o pe colega lor de clasă, Anastasia Kriegel (14 ani), cunoscută sub numele de Ana Kriegel, într-o clădire abandonată din Dublin, unde au bătut-o cu bâte și cărămizi, au violat-o, apoi au ucis-o cu o bucată de beton.

Cadavrul victimei a fost găsit la trei zile de la dispariție, pe 17 mai 2018. Avea lovituri puternice în zona gâtului și a capului.

Ancheta a stabilit că Băiatul B a fost cel care a atras-o pe victimă la locul crimei, a asistat la scenă, apoi l-a ajutat pe prietenul său să șteargă urmele.

La auzul verdictului, tatăl său a aplaudat ironic, în semn de protest și a transmis juriului… ”Un băiat nevinovat se duce la închisoare”, în timp ce părăsea sala de tribunal.

După verdict, părinții adoptivi ai Anei – Patric și Geraldine Kriegel – s-au îmbrățișat și au plâns, alături de prieteni ai familiei, care au fost în instanță în fiecare zi a procesului.

Victima fusese adoptată din Rusia, de la vârsta de 2 ani. Nu vedea și nu auzea bine, după ce i-a fost extirpată o tumoare.

În afara tribunalului, domnul Kriegel a descris-o pe fiica lor ca fiind „puterea noastră”.

„Ana a fost un vis devenit realitate pentru noi și ea va fi întotdeauna. Va rămâne în inima noastră iubită pentru totdeauna și va fi prețuită pentru totdeauna. „Te iubim, Ana!”, a spus mama sa.

În timpul procesului, juriului i-au fost prezentate o bucată de beton și un bâț de un metru, ambele pline de sângele victimei, care a mai fost găsit și pe un rucsac, în casa Băiatului A, dar și pe cizmele pe care le purta, indicând că el a atacat-o sau a fost foarte aproape când a fost atacată.

Cazul a atras un interes uriaș în rândul presei și al publicului din Irlanda.

FOTO: Arhiva personală a familiei Kriegel

Loading...