Sunt câteva modificări de ultimă oră la Legea Pensiilor care intră în vigoare.

Toți pensionarii vor fi afectați din 2021

Aceasta propune schimbări importante care vor afecta și următorii ani, de la majorări ale punctului de pensie, până la recalculări, noi formule de vechime şi chiar transformări ale pensiilor în ajutoare sociale.

De altfel, noua lege a pensiilor a început deja să se aplice pe anumite capitole. Concret, în primă fază, în luna septembrie, a avut loc prima majorare a punctului de pensie.

Modificări de ultimă oră la Legea Pensiilor

Acesta a crescut de la 1.265 de lei la 1.775 de lei iar din 1 septembrie 2021, punctul de pensie va mai crește cu 100 de lei și va ajunge la 1.875 de lei. Tebuie să știți încă că din septembrie 2021 anumite pensii se vor transforma și dispar în totalitate câțiva termeni.

Pensiile anticipate din prezent vor deveni pensii pentru limită de vârstă și se vor recalcula, prin adăugarea perioadelor asimilate nevalorificate la stabilirea pensiei și a eventualelor stagii de cotizare realizate până la data recalculării.

Anticipate parțiale fără diminuare vor deveni pensii pentru limită de vârstă și se vor recalcula prin adăugarea perioadelor asimilate nevalorificate la stabilirea pensiei și a eventualelor stagii de cotizare realizate până la data recalculării.

Loading...