Modul oribil în care a fost torturată și ucisă președinta unui partid kurd, în Siria

0
1025
Hevrin Khalaf 620x365

La șase zile după ce Donald Trump a anunțat retragerea trupelor din Siria, o femeie kurdă a fost torturată și ucisă în timp ce mergea cu mașina pe autostradă. Hevrin Khalaf era președinta unui important partid kurd și activistă pentru drepturile omului.

Pe 12 octombrie, Hevrin Khalaf se afla împreună cu șoferul într-o mașină blindată, și a fost atacată cu focuri de mitralieră de calibru mare. Mașina a ajuns pe marginea drumului,
iar ea și bărbatul care o însoțea au fost trași afară din vehicul.

Acum a fost publicat raportul de autopsie, care arată cum a fost torturată până la moarte, relatează smh.com.au.

„Femeia a fost lovită puternic cu un obiect contondent în cap și în zona piciorului stâng, lovituri care au dus la fracturarea piciorului, și bătută cu un obiect ascuțit în partea anterioară a membrelor inferioare, și trasă de păr până ce acesta a fost smuls, împreună cu pielea de pe craniu. Apoi a fost împușcată în cap, din partea dreaptă, de la mică distanță, iar după ce a căzut la pământ a mai fost împușcată de patru ori din spate, de la o distanță mai mare, gloanțele ieșind prin abdomen. Cauza morții a fost hemoragia cerebrală masivă după rănile provocate de glonț la cap”, se arată în raportul autopsiei semnat de Dr. Tayceer al-Makdesi.

Hevrin Khalaf nu a fost implicată în luptele din Siria, ci era un politician kurd, președinta Partidului Viitorului și o activistă pentru drepturile femeilor. La un moment dat a spus ca fiecare familie de refugiați să primească un copăcel pe care să-l planteze în fața cortului în care locuiau așa încât după ce vor pleca de acolo, să rămână o frumoasă pădure, o amintire verde pe pământul unde au suferit.

Ziarul turc Yeni Safak a descris uciderea femeii drept „o operațiune de succes”.

Grupul acuzat de uciderea ei este Ahrar al-Sharqiya, o organizație extremistă sunnită, unul din grupurile înarmate islamice care au semănat teroare în războiul civil din Siria iar acum continuă în aceleași mod în Turcia.

Elizabeth Tsurkov, de la Institutul de Cercetări pentru Politică Externă din SUA, a postat mai multe clipuri extrem de violente cu gruparea și alte facțiuni armate turcești în timp ce își
executau victimele, continuând să tragă chiar după ce acestea muriseră.

„Porcilor, venim” se poate auzi unul din teroriști într-un vehicul blindat, rostind apoi un slogan caracteristic Statutului Islamic – „baqiya”- Rezistăm!

Printre militanții din Turcia se numără și Armata Islamului, Jaish al-Islam, și Brigada Sultanului Murad, numită după un sultan otoman.

Operațiunea „Primăvara păcii” este condusă tocmai de acest grupuri, arată sursa citată.

Luptătorii sunt plătiți și ajutați de Turcia și au fost acuzați de multiple crime de război: crime, execuții, răpiri fapte abominabile, pe care le-au comis în regiunile Afrin și Ghouta.