Klaus Iohannis a jonglat cu înrebările comode de la jurnalişti până la finalul dezbaterii, când un student din public l-a pus în dificultate pe preşedinte.

La finalul dezbaterii de la Biblioteca Centrală Universitară, de marţi seara, preşedintele Klaus Iohannis, care a fost şi moderatorul evenimentului, a decis să ia câteva întrebări din sală. Iniţiativa s-a dovedit a fi una neinspirată pentru preşedinte, care a avut parte poate de singura întrebare incomodă.

„Aş dori să vă întreb de ce nu aţi ales să invitaţi şi nişte jurnalişti care să vă pună nişte întrebări incomode. Subiectele sunt ştiute: problema caselor, problema conferinţelor de presă pe care nu le-aţi ţinut de-a lungul mandatului. De ce nu aţi invitat şi nişte jurnalişti care să vă pună în dificultate?”, a întrebat un spectator. „Eu cred că au fost întrebări de substanţă”, a răspuns Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai  fost întrebat de unul dintre studenţii prezenţi la dezbatere dacă va mai activa politic, în cazul în care va pierde alegerile.

Citeste si :  Klaus Iohannis la dezbatere: "Ce garanții ne dați, dacă veți fi ales, că românii o vor duce mai bine?". Ce a raspuns presedintele in dezbaterea din 19 noiembrie 2019

„Veţi mai activa politic, în cazul în care nu veţi fi reales ca preşedinte al României?”, a întrebat studentul. Klaus Iohannis a răspuns scurt, fără a oferi şi alte detalii. „Da”, a spus preşedintele.

Şeful statului i-a spus unei studente care l-a întrebat dacă ar trebui tinerii să rămână afară că ”merită să rămâneţi în ţară”, dar că e ”binevenit şi un stagiu afară”.

Iohannis spune că ar fi putut să plece, dar a decis să rămână. ”Eu nu sunt întâmplător aici în România, este o decizie conştientă şi îmi pare bine că am decis să rămân. Mi se pare că este important ca în România să ajungem în punctul n care tinerii care îşi termină studiile să îşi dorească să vină înapoi”, a mai spus Iohannis.

Primului ministru Ludovic Orban, prezent în sală, i s-a înmânat microfonul de către Radu Tudor şi a fost rugat să pună o întrebare incomodă. Orban l-a întrebat cât crede că va obţine duminică, şeful statului s-a arătat convins că va obţine ”toate voturile românilor care vor să fiu preşedinte”. 

Citeste si :  Nu e glumă! "Sică Mandolină" se oferă să meargă la dezbatere cu Dăncilă în locul lui Iohannis! Mesajul incredibil al premierului
Loading...