Congres Usr 2 1024x683

USR Bucureşti și-a desemnat astăzi candidatul pentru Primăria Capitalei, în cadrul Conferinţei municipale care a început la ora 10.00, informează Agerpres. Tot astăzi, în cadrul unor alegeri, vor fi desemnați preşedintele și componenții Biroului Municipal.

UPDATE 14:15: Nicușor Dan a fost desemnat candidat pentru Primăria Capitalei de către conducerea USR București.

„Ar fi foarte firesc ca USR să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul primar al Capitalei și proiectul pentru București în următorii ani”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

Nicușor Dan a precizat că bucureștenii sunt conștienți că e nevoie de o schimbare a administrației și „pentru această schimbare este nevoie de o conlucrare a forțelor de Opoziție împotriva administrației Firea-PSD”.

El a propus forțelor de Opoziție un calendar ce include „o campanie electorală preliminară până la jumătatea lunii februarie care să se încheie cu dezbateri publice între candidații partidelor pentru ca bucureștenii să vadă cine are programul cel mai bun”.

Sunt foarte optimist că putem să facem din București un oraș în care bucureștenilor să le placă să trăiască și de care să fie mândri.

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei susținut de USR București:


Preşedintele interimar al USR Bucureşti, Dumitru Dobrev, a precizat că membrii Conferinţei Municipale vor alege un candidat pentru Primăria Capitalei dintre cei doi înscrişi în cursă: Nicuşor Dan şi Dragoş Dragoteanu.

Citeste si :  Femeie găsită moartă pe o bancă în Parcul Păcii din București

Într-o declaraţie pentru Agerpres, Dumitru Dobrev a reamintit că în urmă cu o săptămână a avut loc Comitetul politic al USR, în cadrul căruia preşedinţii de filiale au stabilit că este posibilă susţinerea unui candidat independent la alegerile locale.

Recent, deputatul independent Nicuşor Dan se arăta încrezător în ce priveşte rezultatul votului de sâmbătă şi a reiterat ideea unui candidat unic al Opoziţiei, precum şi a unui acord politic între partide.

„Sunt optimist că, sâmbătă, conferinţa municipală va formaliza votul electronic al membrilor şi că USR Bucureşti va decide oficial susţinerea candidaturii mele pentru Primăria Capitalei. În ce priveşte etapele următoare, rămân la ideea că Opoziţia trebuie să aibă un candidat unic şi cred că în perioada următoare trebuie să aibă loc dezbateri între candidaţii pe care partidele îi propun, iar în urma unor sondaje, cu case de sondaj agreate de toate partidele, să fie desemnat candidatul unic al Opoziţiei”, a afirmat el, pentru sursa citată.

Tot În cadrul Conferinţei Municipale, formată din peste 80 de delegaţi ai sectoarelor, se vor stabili: numărul de membri ai viitorului Birou Municipal, componenţa Comisiei Municipale de Arbitraj şi a Comisiei Municipale de Cenzori.

Citeste si :  Ploaia din București se va transforma în lapoviță. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Capitală

Membrii Biroului Municipal și liderul USR Bucureşti şi vor fi stabiliţi prin votul celor peste 2.000 de membri ai organizaţiei din Capitală.

Din Biroul Municipal vor face parte, în mod automat, şi preşedinţii celor şase filiale de sector ale Uniunii Salvaţi România (USR).

„Pentru că sunt peste 2.000 de oameni, am ales să organizăm aceste alegeri pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică şi luni, cu urne, cu buletine, la sediul nostru din Aviatorilor nr. 9”, a declarat Dumitru Dobrev.

Pentru preşedinţia USR Bucureşti s-au înscris şapte candidaţi: deputaţii Cristian Seidler şi Claudiu Năsui, consilierii municipali Bogdan Stroe, Marian Bumbar şi Cosmin Victor Smighelschi, precum şi Mihnea Dobre (USR Sector 4) şi Antonio Andruşceac (candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4).

Alţi 56 concurează pentru un loc în Biroul Municipal.

Va deveni preşedinte USR Bucureşti candidatul care întruneşte cel puţin 50%+1 din numărul voturilor exprimate. În condiţiile în care niciun candidat nu va reuşi acest lucru, se va organiza un al doilea tur de scrutin pe 14 decembrie.

Citeste si :  Prognoza meteo: vineri, 22 noiembrie 2019. Iarna isi intra in drepturi. Cum e vremea la Bucuresti si in regiunile din tara

Tot astăzi, Convenția Națională PLUS își alege echipa de conducere, în acest Dacian Cioloș e singurul candidat la funcția de președinte al formațiunii.

PLUS este celălalt partener din alianța celor două formațiuni politice.

Loading...