Acesta este motivul pentru care screeningul cancerului de colon este foarte important, întrucât poate detecta condiţia în cauza, chiar şi în stadiile primare de evoluţie. 

Întrucât tratamentul cancerului de colon devine foarte dificil odată ce boala se extinde către alte zone învecinate, este important să ştim să identificăm simptomele iniţiale. Identificarea din timp a bolii şi intervenţia terapeutică promptă cresc şansele de însănătoşire.

1. Constipaţie 

Constipaţia este un simptom destul de elocvent al cancerului de colon. Un studiu din 2011, publicat în Jurnalul de Prevenţie a Cancerului din zona Asiei şi a Pacificului, subliniază legătura dintre constipaţie şi riscul de cancer colorectal. Prezenţa unei tumori la capătul colonului poate îngreuna semnificativ eliminarea deşeurilor fecale, provocând astfel constipaţie.

2. Diaree

Scaunele diareice care persista timp de mai multe saptamani la rand pot fi un simptom precoce al cancerului de colon. Atunci cand o tumora obtureaza partial canalul intestinal, aceasta poate genera in mod alternativ episoade diareice si constipatie, scrie desanatate.com.

3. Scaune cu sange

Cel mai adesea, scaunele cu sange se datoreaza hemoroizilor, care apar atunci cand venele din canalul posterior se fragilizeaza si genereaza sangerari usoare in timpul defecatiei. Culoarea sangelui specifica acestui tip de hemoragie este, de regula, rosie. Totusi, daca observi in scaune urme de sange de un rosu foarte inchis sau negru, atunci poate fi vorba de un cancer rectal, de colon sau al intestinului. Aceste hemoragii se pot datora inclusiv ulcerului gastric.

Loading...