Riley

Riley, s-a nascut perfect sanatos intr-o zi de februarie si a fost primit cu mare bucurie de parintii lui si de surioara mai mare.

La doar 3 saptamani de cand a venit pe lume, Riley a inceput sa abia simtome usoare de raceala, insotite de tuse.

Parintii au fost cu el la medic si au fost asigurati ca totul este in regula, insa instinctul parental a fost mult mai puternic. Dupa o noapte in care Riley a dormit foarte mult si abia s-a trezit sa manance, parintii lui au stiut ca ceva nu este in regula deloc asa ca au plecat cu el la spital.

Riley a fost internat si initial s-a crezut ca acesta are bronsita, insa destul de repede, medicii l-au suspectat de pertussis (tuse convulsiva) si au inceput tratamentul corespunzator.

In cea de-a patra zi de internare, Riley a fost dus la terapie intensiva cu diagnosticul de pneumonie iar testele efectuate ulterior au demonstrat ca aceasta suferea si de tuse convusiva.

Starea lui s-a inrautatit progresiv si in ciuda eforturilor facute de medici, Riley a incetat din viata, la doar 32 de zile de cand a venit pe lume.

Parintii lui trag un semnal de alarma privind vaccinarea. La noi in tara, vaccinul antiperpetussis face parte din schema obligatorie de vaccinare.

The cough that killed Riley Hughes

*Warning – contains content that some may find distressing*These are the final videos of our beautiful son Riley who passed away from whooping cough on the 17th of March, 2015.I have always kept these videos to myself, as it makes my blood run cold listening to my beautiful boy cough like that. But we are sharing this in the hopes that it will convince just one more pregnant Mum to protect their baby from this disease. I wish I had known about pregnancy vaccination when I was pregnant with Riley.In the beginning, Riley didn't have a "whoop" sound in his cough, but it certainly developed once he was in hospital. If your newborn baby has a cough, and is too young to be vaccinated, please get them checked out by a doctor! Early intervention CAN help.I loved being Riley's Mum for those four weeks. I wish it were longer. Please share to help ensure no more babies die from this disease, which I hope one day will be relegated to the history books.- Riley's Mum x

Publicată de Light for Riley pe Miercuri, 6 ianuarie 2016

Prima serie de vaccin DTaP consta in patru doze, primele trei doze administrandu-se la intervale de 4-8 saptamani (minim 4 saptamani), incepand cu varsta de 6 saptamani si pana la varsta de 2 luni. Cea de-a patra doza este administrata la 6-12 luni dupa cea de-a treia pentru a mentine o imunitate adecvata in anii prescolari. DTaP trebuie administrat simultan cu toate celelalte vaccinuri indicate.

Cea de-a patra doza din toate marcile de vaccin DTaP este autorizata, iar ACIP recomanda sa fie administrata la varsta de 15-18 luni.

Orice femeie care ar putea ramane insarcinata este incurajata sa primeasca o singura doza de Tdap, daca nu i s–a administrat deja o doza. Femeile care nu au fost vaccinate cu Tdap (inclusiv femeile care alapteaza) trebuie sa primeasca o doza in perioada imediata postpartum, inainte de externarea din spital sau din maternitate, daca au trecut cel putin 2 ani de la ultimul Td. Se pot utiliza intervale mai mici de la ultimul Td, daca este necesar.

Povestea lui Riley se incheie cu o imagine tulburatoare, in care surioara lui deseneaza pe sicriul lui. Imaginea postata de parintii sai este insotita de urmatorul mesaj:

„A desenat pentru el in momentul in care s-a nascut.
A desenat pentru el cand statea langa patul sau de spital, asteptand vesti bune care nu au mai venit.
A desenate pentru el pe „patutul lui pentru totdeauna” dupa ce el a murit din cauza tusei convulsive.
Inca deseneaza pentru el”

Loading...