O fată de 20 de ani din Vaslui a murit de lupus, o boală rară care distruge organele. Doar o lună a trecut de când tânăra a primit cruntul diagnostic și până ce și-a găsit sfârșitul. Raluca Afrăsinei era studentă la o facultate din Iași și avea tot viitorul înainte.

Destinul a fost însă crud pentru ea și cei apropiați. Raluca era studentă la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași, era iubită de toată lumea și nimeni nu se aștepta ca un necaz atât de mare să se abată asupra ei, relatează Vdtonline.com.

În ultimele două săptămâni a fost internată la spitalul din Iași la terapie intensivă iar medicii au încercat să-i salveze viața. Decesul a survenit însă în urma unor complicații apărute la pancreas, arată sursa citată.

“Erai tot ce aveam pe lumea asta și ai ales să pleci departe de mine, de mama și de
tata. Nu a mai rămas nimic decât un gol și suferință! Rămas bun, scumpa mea surioară!”, a scris pe Facebook fratele Ralucăi. „Soarele vieții a apus pentru o ființă atât de dragă nouă. În acest moment plin de tristețe, ne rămân doar stelele amintirilor care să ne aline durerea. Drum lin spre cer, Raluca Ioana Afrăsinei! Vei fi mereu în sufletele noastre!”,
a transmis Daniela Tinca Pracsiu, una dintre profesoarele fetei din liceu.

Lupusul este cunoscut ca “boala care mănâncă organele”. Organismul afectat produce anticorpi neobișnuiți în sânge, care atacă celulele ce ar trebui, de fapt, să fie protejate. Cauzele clare ale apariției lupusului nu sunt cunoscute, însă specialiștii spun că este posibil ca ele să aibă legătură cu gene, virusuri, radiații ultraviolete și chiar anumite pastile luate în exces care provoacă reacții adverse.

Pentru că sistemul imunitar este afectat, iar anticorpii nu mai funcționează corespunzător, încep să fie afectate anumite organe, precum pielea, inima, plămânii, rinichii, articulațiile sau chiar sistemul nervos. În anumite cazuri, se poate ajunge la insuficiență renală, pancreatită, boli grave ale ficatului, infecții ce ocupă treptat tot organismul provocând chiar și moartea.

Vedete precum Selena Gomez sau actorul Seal se cofruntă de ani buni cu efectele acestei
boli autoimune.

Loading...