O femeie a fost înmormântată cu un copil în brațe. Bijuteriile prețioase care au fost descoperite în mormântul ei / FOTO

0
967
O Femeie A Fost Inmormantata Cu Un Copil In Brate 1 1

Săpăturile făcute într-un cimitir anglo-saxon, descoperit de un amator cu ajutorul unui detector de metale, au scos la iveală modul extravagant în care erau făcute înmormântările în urmă cu peste 1.500 de ani. O femeie, despre care se presupune că ar fi foarte bogată, a fost îngropată legănând un bebeluș, iar mormântul ei a fost împodobit cu bijuterii prețioase.

Arheologii au descoperit peste 20 de morminte în Lincolnshire Wolds, care datează de la sfârșitul secolului al V-lea și până la mijlocul secolului al VI-lea.

Cercetătorii din cadrul Universității Sheffield au explicat că oamenii erau înmormântați cu numeroase obiecte de valoare, precum salbe de aur și broșe, notează The Sun.

„Fără nicio excepție, înmormântările erau realizate cu obiecte prețioase, așa cum prevedeau ritualurile funerare practicate în primele secole ale migrațiilor germanice în estul Anglei”, a precizat dr Hugh Willmott din cadrul secției de Arheologie Europeană a Universității Sheffield.

„Ceea ce este interesant în mod special este că cele mai multe dintre înmormântările extravagante erau organizate pentru femei. (…) Aceste femei purtau coliere realizate din chihlimbar, sticlă și paturi din cuarț, foloseau obiecte precum pensete, aveau genți care se deschideau cu inele din fildeș de la elefanți și purtau broșe elegante pentru a-și decora îmbrăcăminte”, a declarat cercetătorul.

Cimitirul a fost descoperit de un localnic care a găsit, cu ajutorul unui detector de metale, numeroase artefacte, precum broșe din bronz, scuturi din fier și capete de sulițe, specifice ritualurilor funerare anglo-saxone timpurii.