Sarpe Toaleta 1

O femeie din Australia a fost mușcată de un șarpe în timp ce stătea pe toaletă. Din fericire reptila este una neveninoasă și victima s-a ales doar cu o sperietură, scrie BBC News.

Helen Richards, în vârstă de 59 de ani, a fost mușcată în timp ce se afla la locuința unei rude din Brisbane. În urma incidentului s-a ales cu două răni mici, produse de un piton tapet de 1,5 metri.

Jasmine Zeleny, specialist în recuperarea reptilelor, spune că prezența șerpilor în toalete este destul de comună în această perioadă în Australia. Reptilele ajung acolo încercând să caute apă în zilele caniculare.

Victima a povestit presei locală că a simțit o „atingere scurtă”. „Am sărit cu pantalonii în vine, m-am întors și am văzut ceva ce arăta ca o țestoasă care se retrăgea în vasul de toaletă”, a declarat ea pentru ziarul Courier Mail.

Femeia și-a tratat înțepăturile cu antiseptic și este în regulă, pitonii tapet fiind o specie de șerpi inofensivi. Această specie de reptile este comună pe coasta de est a Australiei.

Foto: BBC News/JASMINE ZELENY