O femeie din Iași a ajuns la spital din cauza medicamentelor împotriva cârceilor. Pensionara de 78 de ani a fost internată în stare gravă deoarece nu-și mai putea mișca mâinile și picioarele din cauza unui supliment nutritiv pentru combaterea crampelor musculare, luat în combinație cu alte medicamente prescrise pentru celelalte boli de care suferă.

Bătrâna a fost adusă de familie la Unitatea de Primire a Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, fiind ulterior transferată la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, scrie Ziarul de Iași.

Femeia avea pulsul foarte mic și nu-și mai putea mișca mâinile și picioarele. Medicii au constatat că este vorba despre hiperpotasemie, o complicație care putea să pună în pericol viața femeii. Aceasta constă în creșterea concentrației de potasiu din sânge peste limita normală, ceea ce poate afecta funcționarea inimii.

Potrivit sursei citate, inima femeii bătea cu o frecvență de 29 de bătăi pe minut, iar valoarea potasiului din sânge era de două ori mai mare decât cea normală.

Citeste si  Caz revoltator intr-un spital din Romania! Un medic a sarit la bataie din senin! "A vrut sa o loveasca cu piciorul in burta, desi stia ca e insarcinata!"

„Pacienta era cunoscută cu boală cronică de rinichi şi diabet zaharat, având o schemă de medicaţie încărcată, fiind vorba despre 11 comprimate. Toată combinaţia de medicamente şi suplimente a dus la apariţia acestei complicaţii. Sfatul nostru este ca pacienţii care se ştiu cu boli cronice, cum a fost în acest caz, de rinichi sau cu diabet zaharat, să consulte medicii curanţi care îi au în evidenţă. Mai ales atunci când doresc să ia suplimente alimentare, pentru că acestea pot conţine anumite substanţe, în cazul de faţă potasiu, care în combinaţie cu medicamente să ducă la complicaţii ameninţătoare de viaţă”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale, pentru sursa citată.

Cadrele medicale avertizează că administrarea de suplimente în cazul pacienților cu afecțiuni cronice, fără a consulta medicul curant, poate provoca efecte adverse.