O fetiţă de 3 ani din Iaşi a murit din cauza bacteriei E. Coli! Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă

0
703
O Feti De 3 Ani Din Ia I A Murit Din Cauza Bacteriei E Coli Direc Ia De S N Tate Public A Demarat O Anchet

O fetiţă în vârstă de 3 ani s-a stins la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde fusese internată cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E. Coli.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă, în acest caz.

„O fetiţă de trei ani, care era internată de câteva zile pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sfânta Maria», a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind confirmat sindromul hemolitic uremic cauzat de infectarea cu bacteria E.coli.

DSP Iaşi a declanşat o anchetă în acest caz pentru a se stabili modul în care a contactat bacteria. Am trimis acasă la familia fetiţei o echipă de epidemiologi care a recoltat probe de alimente, de apă.

Este vorba despre o familie de şase persoane, părinţii şi patru copii, care nu prezentau probleme de sănătate. În gospodărie aveau şi fântână cu apă, iar membrii familiei au spus că nu consumau decât apă îmbuteliată, vom vedea. Am trimis probe şi la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Ancheta este în desfăşurare, iar luni vom avea rezultatele preliminare”, a declarat directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie.

Fetiţa din comuna Cepleniţa a fost internată, la sfârşitul lunii aprilie, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, după care a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, fiind confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.coli.

Pentru că fata avea insuficienţă renală, medicii ieşeni au încercat să îi facă dializă, însă, în timpul procedurii, aceasta s-a confruntat cu o hemoragie intraabdominală din cauza căreia starea ei s-a înrăutățit considerabil. Atunci, familia a cerut ajutorul, în mediul online, celor care au grupa de sânge B3 pozitiv şi pot să doneze trombocite pentru salvarea celei mici, notează Ziarul de Iași.

Mai multe persoane s-au prezentat ieri la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi (CRTS) pentru a dona sânge prin afereză, iar reprezentanţii instituţiei reuşiseră să adune o cantitate suficientă pentru a face transfuziile necesare în acest weekend.

Foto: 123rf.com