O vedetă de pe Youtube a renunțat la stilul de viață vegan după șase ani deoarece acest tip de dietă i-a cauza grave probleme de sănătate, precum dispariția ciclului menstrual.

Yovana Mendoza Ayres, în vârstă de 29 de ani, care postează mai multe vlipuri pe Youtube sub numele de Rawvana, a devenit cunoscută după ce și-a împărtășit experiența cu dieta raw vegană și impactul pe care l-a avut asupra corpului ei. Atunci, peste 1.8 milioane de oameni au început să o urmărească și să îi ceară sfaturi.

Însă tânăra, care locuiește în San Diego, a anunțat vineri că a renunțat la dieta vegană după șase ani deoarece i-a provocat mari probleme la sistemul digestiv.

La începutul filmulețului, Yovana a explicat că încă crede în beneficiile acestei diete deși a fost nevoită să se oprească.

„În urmă cu șase ani am adoptat o dietă raw vegană. Lasă mâncarea să îți fie medicament și medicamentele să fie mâncarea ta. Am reușit să trec peste dependențe precum alcoolism și fumat”, a spus fata.

View this post on Instagram

🍆🥑Farmers Market Saturday’s is the day when I go out and buy all my produce for the week! 🌤Enjoy the sunshine, try different fruits and veggies and stock up on all my healthy food! Remember to take your reusable bags to reduce plastic waste♻️ _ 😀Getting ready for the 21 Day Raw Vegan Detox & Yoga Challenge that starts in 2 days! 📚In the guide I give you your shopping list for the week so you can get exactly what you need for your meals! _ 💥JOIN the Challenge, let’s do it TOGETHER! Cleanse, detoxify and nourish yourself from the inside out! It’s your opportunity! 👉Link to DOWNLOAD ON PROFILE👈 —————————————- 🍅🥕Sábados de Mercados sobre Ruedas es el día que salgo a comprar mis frutas y verduras para la semana! 🌤Disfrutó del aire fresco, pruebo cositas diferentes y compro toda mi comida saludable😋Recuerda llevar tus bolsas recusables para reducir el consumo de plástico♻️ _ 😀Preparándome para el Reto de 21 Días Crudivegano Detox y Yoga que comienza en 2 días! 📚En la guía que descargas a tu celular te doy todas las listas de compras para la semana y te digo exactamente lo que necesitas para tus comidas! _ 💥ÚNETE AHORA AL RETO y hagámoslo JUNTOS! Limpia, Desintoxica y nutre tu cuerpo de adentro hacia afuera! Es tu oportunidad! 👉Link en mi perfil👈 _ #vegan #veganfoodshare #farmersmarket #rawvana #rawvanafam #fruits #veggies

A post shared by YOVANA MENDOZA AYRES (@rawvana) on

Însă în urmă cu două luni Yovana a început să introducă în dieta sa pește și ouă, fără să își anunțe urmăritorii că renunță la veganism. A fost nevoită să dea explicații privind dieta sa după ce o persoană care o urmărește pe Youtube a surprins-o mâncând pește în timp ce se afla la un restaurant.

Tânăra a admis că a fost „complet vegană” timp de șase ani, până ce a introdus peștele și ouăle în dieta ei.

Această schimbare s-a produs după ce ciclul menstrual i s-a oprit în anul 2014, când urma un regim de 25 zile pe bază de apă. Nu a mai avut mentruație timp de doi ani, până a decis că trebuie să meargă la medic.

„Chiar am crezut, la un moment dat, că este un lucru bun. Am aflat că a nu avea ciclu menstrual nu este deloc sănătos. Nu este bine pentru tine”, a precizat Yovana.

Astfel, fata a descoperit că trupul ei se afla într-un stadiu de „pre-menopauză”.

Pentru a combate aceste simptome, Yovana a încorporat grăsimi în dieta sa și a renunțat la regimul raw vegan, consumând mâncăruri gătite. În două luni, ciclul i-a revenit, dar neregulat, până în 2017 când i s-a oprit din nou. Medicii au sfătuit-o să consume ouă deoarece era „practic anemică”, dar ea a refuzat.

Problemele de sănătate s-au înrăutățit pentru femeie când a dezvoltat candidoză – o infecție vaginală – și a descoperit că are și o mică bacterie vaginală numită SIMO.

„Începeam să devin disperată pentru sănătatea mea și să găsesc o soluție. Atunci m-am deschis posibilității de a adăuga produse animale în dieta mea”, a explicat Yovana.

Astfel a fost nevoită să încorporeze produse pe bază animală în dieta ei pentru că bacteria o împiedica să consume alimente bogate în fibre, genul de alimente pe care se bazează dieta vegană.

„Am fost foarte greu pentru mine deoarece mult timp am văzut această mâncare, această mâncare animală, ca ceva toxic pentru trupul meu. Ceva de care nu am nevoie, de care corpul meu nu are nevoie”, a spus ea.

În cele din urmă, Yovana a fost nevoită să consume ouă și pește pentru a putea trece peste problemele de sănătate.

„Vreau să aduc copii pe această lume. Vreau să am o familie. Dacă nu sunt bine, cum să mă aștept să fiu în stare să formez o familie?”, a subliniat femeia.

Însă urmăritorii ei nu au fost foarte încântați de noua dietă a Yovanei și au acuzat-o pe aceasta de înșelătorie.

Loading...