Oamenii De Stiinta In Cautarea Monstrului Din Loch Ness Vor Testa Adn Ul Lacului 528836
monstru din Loch Ness

De sute de ani, vizitatorii din Loch Ness, Scoția, au descris un monstru despre care unii cred că se ascunde în adâncurile lacului, iar acesta a devenit un mister pentru oamenii din întreaga lume.

Acum însă legendarul „Nessie” nu se va mai putea ascunde. Un om de știință din Nouă Zeelandă va duce o echipă la lac luna viitoare, de unde vor lua probe din apele tulburi și vor efectua teste ADN pentru a determina ce specii trăiesc acolo. Profesorul Neil Gemmell, de la Universitatea din Otago, spune că nu crede în Nessie, dar vrea să îi ia pe oameni într-o aventură și să afle adevărul. În plus, spune el, copiii lui cred că este unul dintre cele mai tari lucruri pe care le-a făcut vreodată.

Una dintre cele mai cunoscute teorii este că Nessie este un plesiosaur cu gât lung, care a supraviețuit cumva din perioada dinozaurilor. O altă teorie este că monstrul este de fapt un sturion sau un somn gigant. Mulți cred însă că aparițiile așa-zisului „monstru” pot fi explicate de bușteni plutitori sau vânturi puternice.

Gemmell a declarat că atunci când animalele se mișcă în apă, lasă în urmă fragmente mici de ADN. Acestea vin de pe piele, pene și din urină. El a spus că echipa lui va lua peste 300 de probe de apă din diferite puncte din jurul lacului și de la diferite adâncimi. Ei vor filtra materialul organic și vor extrage ADN-ul, a explicat cercetătorul. Rezultatele ADN vor fi apoi comparate cu o bază de date a speciilor cunoscute.

Gemmel a spus că ar trebui să aibă răspunsuri pană la sfârșitul anului.