Omul de afaceri Florian Walter a murit

0
1368
Florian Walter

Omul de afaceri Florian Walter a murit, duminică seară, în jurul orei 22.00, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral, joi seară, informează gsp.ro.

Omul de afaceri s-a stins din viaţă la 56 de ani. Florian Walter a fost acţionar la mai multe echipe de fotbal, precum Dinamo, Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti. Florian Walter a fost operat de doctorul Şerban Brădişteanu, iar viaţa sa depindea de aparate.

Florian Walter, acţionar principal al companiei de salubritate Romprest, a fost implicat în mai multe dosare de corupţie, fiind înregistrate prejudicii de milioane de euro suferite de bugetul de stat. În 29 mai 2015, DIICOT Ploieşti a trimis spre judecare la Tribunalul Prahova un dosar în care au fost inculpate 18 persoane pentru constituire de grup infracţional, iar SC Compania Romprest Service, controlată de Florian Walter, a fost deferită justiţiei ca parte responsabilă.

Omul de afaceri a plecat din ţară la sfârşitul lunii aprilie 2015 cu puţin înainte ca procurorii DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva sa. Walter a fost găsit în Emiratele Arabe Unite în 2 iunie 2015, potrivit Adevărul.ro.