Organizația Mondială a Sănătății, veste extraordinară! Opt vaccinuri pentru noul coronavirus, COVID-19, se testează pe oameni!

0
676
Coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că opt vaccinuri împotriva coronavirus sunt în studii clinice și se află în etapa de testare pe oameni.

Organizația Mondială a Sănătății ridică o mare speranță în ceea ce privește eradicarea noului coronavirus. Înalții OMS au declarat că opt vaccinuri contra noului coronavirus, boală care a făcut prăpăd pe întreg mapamondul, sunt în sutdii clinice și se află în etapa de testare pe oameni.

Mai mult decât atât, experții au făcut progrese considerabile, motiv pentru care s-ar putea ca vaccinul contra noului coronavirus să apară pe piață mai repede decât se spera inițial. Potrivit Mediafax, opt posibile vaccinuri contra coronavirus se afșă în prima și a doua fază de testare.

Conform unui studiu realizat de Sarah Gilbert, profesor la Universitatea Oxford și șeful unei echipe de cercetători care au oferit un posibil vaccin spre testare, o persoană se poate infecta cu noul coronavirus de mai multe ori, imunizarea realizându-se doar în urma unui vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății, veste extraordinară! Opt vaccinuri pentru noul coronavirus, COVID-19, se testează pe oameni!

Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori! Imunizarea dată de vaccin ar putea să ne ferească o perioadă mai lungă de timp

Potrivit specialistului, imunitatea indusă de vaccin poate dura mai mult decât cea obținută prin infectare. „Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm încă despre ce perioadă vorbim, este posibil să fie vorba de câțiva ani”, a mărturisit Sarah Gilbert.

Mai mult decât atât, șeful echipei de cercetători, a explicat și care este diferența dintre imunitatea obținută prin vaccinare și imunitatea dobândită în urma infectării. „Coronavirusurile se pricep să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, a mai spus Sarah Gilbert.

Astfel, prin vaccinare, se crede că răspunsul sistemului imunitar ar rămâne în alertă o perioadă mai lungă de timp, acesta fiind motivul pentru care imunitatea dată de vaccin ar putea fi mai eficientă și de lungă durată decât cea dobândită prin infectare.

Deocamdată nu se știe cât de mult sau care ar fi diferențele de durată dintre cele două variante, dar Sarah Gilbert adezvăluit că, potrivit studiilor făcute pentru MERS, un alt virus din familia coronavirusurilor, foarte asemănător cu COVID-19, sistemul imunitar este încă alert și imunizat la mai mult de un an de la vaccinare.