Patru români au primit peste 25 de ani de închisoare în Marea Britanie, fiind acuzați de exploatare sexuală și violarea a trei minore din Manchester

0
425
Politist Britanic Manchester 620x348

Patru bărbați de origine română au primit împreună peste 25 de ani de închisoare, în Marea Britanie, fiind acuzați de exploatare sexuală și violarea a trei minore din Levenshulme, Manchester.

Infracțiunile pentru care au fost condamnași au fost comise între anii 2016 și 2018, victimele având vârste cuprinse între 12 și 15 ani, în momentul abuzului.

Ancheta a constatat că grupul a atras victime tinere și vulnerabile și le-a supus abuzurilor sistematice pe o perioadă îndelungată, informează Greater Manchester Police.

O victimă – care avea 12 ani în momentul în care a început abuzul – a fost violată de Sebastian Bălțatu. Aceeași victimă a fost violată și în alte ocazii de Parizian Călin, care era cunoscut și cu numele de David. Mai mult, acesta le-a facilitat și altor bărbați pentru a o viola.

Ilie Daniel Bălțatu, cunoscut sub numele de Danny, s-a folosit de rețelele de scoializare Facebook pentru a o atrage pe aceeași fată, înainte de a o implica în activități sexuale. El a agresat-o sexual, pe când aceasta nu împlinise 13 ani.

În anul următor, el a mai făcut sex cu o altă fetiță, de 13 ani în trei ocazii diferite.

Adrian Călin a fost găsit vinovat după ce a convins o fată de 15 ani să aibă activități sexuale.

Luni, 23 septembrie 2019, cei patru bărbați au fost condamnați la Manchester Crown Court.

Parizian Călin (21 de ani), cu domiciliul în Slade Lane, Levenshulme, a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

De asemenea, el va apărea în registrul infractorilor sexuali pe viață și va fi supus unui ordin de prevenire a vătămărilor sexuale timp de 13 ani.

El a fost găsit vinovat de o serie de infracțiuni, inclusiv patru acuzații de viol asupra unui copil sub 13 ani.

Ilie Daniel Bălțatu, 22 de ani, care locuiește în Manchester, a fost condamnat la 8 ani și o lună de închisoare.

Acesta a pledat vinovat pentru o serie de infracțiuni, inclusiv activități sexuale cu un copil.

Sebastian Bălțatu, 18 ani, a fost condamnat la 3 ani de închisoare și va rămâne în registrul infractorilor sexuali pe viață.

El a fost găsit vinovat de violarea unui copil sub 13 ani, însă a primit o pedeapsă mai mică pentru că era minor la momentul infracțiunii.

Adrian Călin, 21 de ani, din Reynell Road, Levenshulme, a fost condamnat la 1 an de, pledând vinovat la infracțiunea de a provoca sau incita un copil să se angajeze în activități sexuale.

Alți membri ai bandei au fugit în România și nu au fost încă identificați.

„Tinerele, care au suferit cel mai de neimaginat și mai traumatic abuz, au fost în centrul întregii investigații, deoarece am lucrat neobosit pentru a-i aduce pe autori în fața justiției. Aceste victime au demonstrat cea mai mare vitejie dând dovezi și nu putem subestima curajul și puterea necesară pentru ca victimele acestor infracțiuni să treacă peste aceste traume“.

Rebecca Boyce, Greater Manchester Police:

„Niciun cuvânt nu poate explica prin ce am fost trecut. La acea vreme, habar nu aveam ce se întâmpla. Anxietatea mea se agrava și uram să fiu lăsată pe cont propriu. Acum nici nu pot să merg în magazinul de la colț fără să fiu neliniștită sau speriată. Impactul pe care l-a avut asupra vieții mele este de neimaginat”, a declarat una dintre victime.

FOTO: gmp.police.uk